Sportieve activiteit voor kinderen van Don Bosco is een succes
Foto:

Sportieve activiteit voor kinderen van Don Bosco is een succes

ROOSENDAAL - Sportservice Noord Brabant (SSNB) en Don Bosco (speciale begeleiding voor kind en gezin) werken al een aantal jaar nauw samen als het gaat om sportieve activiteiten voor kinderen. Deze samenwerking heeft sinds de herfstvakantie 2020 een intensievere samenwerking gekregen doordat SSNB en nu ook Don Bosco beiden hun onderkomen hebben in de Suite in Roosendaal. Sportcoaches en pedagogisch medewerkers weten elkaar sneller te vinden en er vindt afstemming plaats over de kinderen. 


Roosendaalse kinderen die de sportcoach tegen komen in de gymzaal van de school zien dezelfde sportcoach ook vaak in de Suite als de kinderen bij Don Bosco zijn. De intentie tussen Don Bosco en SSNB is, om tijdens de reguliere schoolvakanties, diverse activiteiten aan te bieden om de kinderen te laten bewegen en sporten. 

Zo hebben sportcoaches Reinald Boeren en Gitte Hommel in de kerstvakantie een sportieve activiteit opgezet voor de doelgroep van 6 t/m 12 jarige die in de vakantieperiode in de Suite bij Don Bosco actief zijn. Aan deze activiteit namen 12 kinderen deel. De sportcoaches en de pedagogisch medewerkers van Don Bosco zagen veel blije gezichten. Vooral tijdens de quiz over gezonde voeding, waarbij de kinderen toch heel veel antwoorden goed hadden. Na de quiz konden de kinderen zich lekker uitleven en werden er spellen gekozen met als thema: Samenwerken. 

“We merken op dat het voor kinderen van Don Bosco erg belangrijk is dat zij dagelijks een beweegmoment hebben. Ze kunnen door middel van sport en bewegen leren en zichzelf beter ontwikkelen. We hoorden dan ook leuke reacties vanuit de kinderen, zoals ‘We moesten goed samenwerken’ en ‘Plezier maken is belangrijker dan winnen’. Wanneer kinderen zich kunnen uitleven, hun emoties kwijt kunnen en zich beter voelen zal dit  ook zijn uitwerking hebben op de thuissituatie.”

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief