Mooi resultaat voor Write for Rights 2020: Ruim 600 brieven geschreven
<p>Dit jaar kon men niet samenkomen in Parrotia</p>

Dit jaar kon men niet samenkomen in Parrotia

(Archieffoto)

Mooi resultaat voor Write for Rights 2020: Ruim 600 brieven geschreven

ROOSENDAAL - Dit jaar zou de officiële Internationale dag van de Rechten van de Mens rond 10 december hebben plaatsgevonden. Vanwege corona kon er niet, zoals in andere jaren, gezamenlijk geschreven worden. De geplande bijeenkomst in Parrotia kon vanwege het coronavirus niet doorgaan.


Daarom werd er gekozen voor een andere werkwijze. Belangstellenden konden een ‘coronavrije’ leesset bestellen, waarin naast voorbeeldbrieven, briefkaarten, ook schrijfmateriaal en alle noodzakelijke informatie was vermeld. Opvallend dit jaar is ook dat nagenoeg alle deelnemers alle 10 voorbeeldbrieven hebben gebruikt om regeringsleiders en andere verantwoordelijken aan te schrijven om hen duidelijk te maken dat hun handelen indruist tegen de Rechten van de Mens.

De Roosendaalse afdeling laat weten dat er massaal gebruik is gemaakt van deze aangepaste werkvorm en spreekt dan ook van een geslaagde schrijfactie. Er deden 62 mensen mee, die in totaal 621 brieven en 469 kaarten hebben geschreven. Vorig jaar waren dat 416 brieven door belangstellenden plus 267 brieven van leerlingen van het Norbertus College. Vanwege corona konden de leerlingen dit jaar niet meeschrijven. 

Het bestuur van de Roosendaalse afdeling is uitermate blij met de enthousiaste reacties en het aantal geschreven brieven. Wel hoopt ze volgend jaar iedereen weer in Parrotia te mogen ontvangen.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

All-round timmerman

Breda

Bezorger Altena Nieuws

Hank, Wijk en Aalburg, Nieuwendijk, Werkendam

Baliemedewerker

Rucphen

Centralist(e)

Oss

Assistent Plantenopkweek

Fijnaart