TC Tolberg is explosief gegroeid; ruim 70 nieuwe leden
De nieuwe jeu de boules banen
De nieuwe jeu de boules banen (Foto: Toon Bogers)

TC Tolberg is explosief gegroeid; ruim 70 nieuwe leden

ROOSENDAAL - TC Tolberg heeft een enorme groei doorgemaakt. Doordat TV Borchwerf gedwongen moest stoppen in verband met de verandering van de omgevingsvergunning 5 jaar geleden, besloten ruim 70 leden hun ‘tenniscarrière’ voort te zetten bij TC Tolberg.


Van ruimtegebrek is voorlopig nog geen sprake. Veel overstappers zijn namelijk 65+. Zij maken hoofdzakelijk overdag gebruik van de banen. “Nu hebben we vaste groepen overdag op maandag, dinsdag en vrijdag. Dat deze senioren nog fanatiek met de tennissport bezig zijn, blijkt ook uit deelname aan de KNLTB-competitie. Naast deze teams hopen we in het voorjaar met nog 9 andere teams deel te nemen aan deze competitie (afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen).”

Onder de overstappers zijn ook een aantal jeu de boulers. Bij de tennisbanen aan de Bosstraat lagen namelijk ook 4 jeu de boules banen. Deze werden door een vaste groep spelers veelvuldig gebruikt. “Bij TC Tolberg hadden we nog ruimte en besloten we 2 jeu de boules banen aan te leggen, geheel volgens de richtlijnen van de NJBB (Nederlandse Jeu de Boules Bond).”

In december werden deze banen met gepaste trots in gebruik genomen. “Helaas werd tegelijkertijd aangekondigd dat er tot 19 januari 2021 strengere maatregelen kwamen en is er besloten om tot die tijd pauze te nemen.” Toch ziet TC Tolberg de toekomst zonnig tegemoet. “De nieuwe leden zorgen voor een nieuwe impuls en hebben aangekondigd zich ook in het verenigingsleven te mengen door diverse activiteiten te organiseren.”

Nieuwe leden (zowel tennis als jeu de boules) zijn nog steeds welkom. Voor nadere informatie kan je terecht op www.tctolberg.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief