VLP maakt zich zorgen over verpaupering Stationsgebied
Foto: Google Maps

VLP maakt zich zorgen over verpaupering Stationsgebied

ROOSENDAAL - Hoeveel arbeidsmigranten zijn er op dit moment gehuisvest in het voormalige hotel Merks en wat is het maximum aantal dat hier momenteel gehuisvest mag worden? Die vragen willen Wilbert Brouwers en Eric de Regt (VLP) zo snel mogelijk beantwoord hebben.


Onlangs werd bekend dat de eigenaar van het pand extra kamers wil toevoegen. “Er wordt wel aangegeven dat deze extra kamers niet ingezet worden voor extra huisvesting maar zekerheid hierover is er niet”, stellen De Regt en Brouwers. Zij maken zich zorgen over de verpaupering van het Stationsgebied en de overlast die door arbeidsmigranten wordt veroorzaakt. “Tevens hebben ook meerdere bewoners Brugstraat en Stationsomgeving hun zorgen via diverse media al kenbaar gemaakt over de overlast en verpaupering in dit gebied welke de afgelopen jaren is ontstaan.”

Uitbreiding van huisvesting van arbeidsmigranten binnen het Stationsgebied is voor de VLP Roosendaal ongewenst. “Daarnaast horen we regelmatig van de wethouder over plannen om het Stationsgebied een ‘upgrade’ te geven. Plannen die de fractie VLP Roosendaal zeker toejuicht om verpaupering en verloedering in dit gebied tegen te gaan.”

Zij willen dan ook weten of er een mogelijkheid is om het aantal arbeidsmigranten op voorhand te maximeren. “En op welke termijn kan de Raad meer concrete informatie over ontwikkeling van het Stationsgebied-Brugstraat tegemoet zien?”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief