Vrouwen van Wanten komen met nieuwe theatervoorstelling: ‘Ontluikend’
Foto:

Vrouwen van Wanten komen met nieuwe theatervoorstelling: ‘Ontluikend’

ROOSENDAAL - Theatercollectief de Vrouwen van Wanten produceerde, in samenwerking met tien enthousiaste jongeren, een nieuwe theatervoorstelling: ‘Ontluikend’. Een speelse en kleurrijke reeks voorstellingen gebaseerd op de musical ‘Spring Awaking’. Tien spelers zingen, dansen en spelen driemaal de sterren van de hemel. Op 22 en 23 januari 2021 presenteren de spelers het verhaal over passie, ontwikkeling en onzekerheid.


De Vrouwen van Wanten is een Rotterdams theatercollectief, maar de makers Romy Rockx en Sofie Habets komen beiden uit Roosendaal. Eerder produceerden zij in Roosendaal al het succesvolle beeldverhaal ‘Sfeerh(e)aven’. In november 2020 won dat beeldverhaal de Cultuurprijs Roosendaal, met de complimenten van de jury. Nu zijn ze terug met een nieuwe voorstelling. “De jongeren hebben zelf materiaal aangedragen om hun stem hierin te laten horen. Solo’s, duetten, ensemblestukken, scènes en zelfgeschreven teksten passeren de revue in deze ontwapenende showcase. Een showcase waarin jong talent uit Roosendaal zich presenteert zonder gene!”

Vreemde tijden

Met de huidige lockdown en de vooruitzichten op de verlenging daarvan zou de voorstelling niet kunnen plaatsvinden. Als het aan de makers ligt, vindt de voorstelling hoe dan ook plaats: “Als we de voorstelling niet live voor publiek kunnen spelen, zullen we anders mogelijkheden onderzoeken. Mogelijkheden zoals een livestream.” Degene die al tickets gekocht hebben kunnen dus rekenen op hun voorstelling op 22 of 23 januari 2021. De tickets vlogen de deur uit en blijven verkopen. De allerlaatste tickets zijn nog te koop via de website.

Speel mee!

Tot slot doen de Vrouwen van Wanten een oproep naar alle jongeren in Roosendaal en omgeving. Voor nieuwe projecten zijn ze op zoek naar nieuwe spelers. “We zoeken spelers die interesse hebben in een persoonlijke reis langs expressie, plezier, vrijheid, ontwikkeling, zeggingskracht, uitdaging, enthousiasme & creativiteit.” Jongeren kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via: www.devrouwenvanwanten.nl/speelmee.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief