Drijfzand in Nispen; Meisje zakt tot haar middel weg
Foto:

Drijfzand in Nispen; Meisje zakt tot haar middel weg

NISPEN - Wat gaat de gemeente Roosendaal doen om de situatie in Nispen zo spoedig mogelijk veilig te maken? Dat willen de Roosendaalse Lijst en het CDA weten, nadat afgelopen zaterdag in Nispen een meisje tot haar middel wegzakte in drijfzand.


Eind vorig jaar zijn er in Nispen ter hoogte van de Antwerpseweg een aantal aanpassingen geweest aan de Molenbeek, stellen de twee fracties. Zo zouden er tunneldelen zijn verwijderd, de Molenbeek is weer in beeld gebracht en er is een nieuwe brug geplaatst. “Op 28 december 2020 is er geconstateerd dat er, direct naast de brug, delen weggespoeld waren en dat er inzakkingen hadden plaatsgevonden. Hiervan is een melding gedaan in de BuitenBeter App. In de loop van de dag is de situatie verslechterd en is er ook rechtstreeks contact geweest met een ambtenaar. Er is direct actie ondernomen en er is een hekgeplaatst en afzetlint.”

Maar, dat kon niet voorkomen dat er afgelopen zaterdag, 9 januari, in diezelfde omgeving een meisje in drijfzand terecht kwam. Ze zakte tot haar middel weg in het zand en kon niet geholpen worden door haar vriendinnen. De hulpdiensten werden ingeschakeld, maar door het adequaat handelen van een passant is erger voorkomen. 

CDA en Roosendaalse Lijst willen nu weten of de gemeente op de hoogte is van deze situatie én wie er opdrachtgever is geweest voor de werkzaamheden. “Hoe heeft het kunnen gebeuren dat bovenstaande is ontstaan en dat hierdoor een onveilige situatie is ontstaan? 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief