Weer een inbraak bij Optiek van Wely: ‘Schade loopt op tot wel 20.000 euro’
Foto: Optiek van Wely

Weer een inbraak bij Optiek van Wely: ‘Schade loopt op tot wel 20.000 euro’

ROOSENDAAL - Optiek van Wely aan de Nieuwe Markt in Roosendaal is in de nacht van maandag op dinsdag wederom de dupe geworden van een inbraak. In juni 2020 werd eveneens ingebroken in de brillenzaak en toen was er zelfs voor 60.000 euro aan schade. “Dit is ontzettend zuur”, stelt eigenaar Diederik van der Heijden.


Rond 04.00 uur kreeg Diederik van der Heijden een melding binnen. “Twee gasten zijn onuitgenodigd de zaak binnengekomen”, vertelt hij. Daarvoor hebben ze een zijruit van de optiekzaak ingetikt. “Diezelfde ruit is ook vorig jaar gebruikt en daarom hadden we hem juist extra laten beveiligen. Dat heeft voor een deel geholpen. Vorig jaar waren ze met twee tikken binnen en nu hebben ze echt grof geweld moeten gebruiken.”

Eenmaal binnen zijn de inbrekers geschrokken van de rookkanonnen die Diederik heeft laten plaatsen. “Ze zijn dan ook zonder brillen weer weggegaan, maar ze hebben wel een vitrinekast ingeslagen. Door de glasscherven zijn de brillen in die kast allemaal beschadigd, dus die kunnen we niet meer verkopen.” De schade wordt vooralsnog geschat op 20.000 euro. “Dat is vooral verzekeringswerk, maar het is wel zuur. We hebben deze winkel vier jaar geleden uit passie opgebouwd. Dat mensen je winkel dan zo beschadigen, dat is enorm zuur.”

Diederik is blij dat hij, ondanks de coronaperiode, toch zijn klanten coronaproof mag blijven zien. “Er is hier 26 man aan het werk, dus ik ben heel blij dat we nog klanten mogen ontvangen, maar dit is wel een domper.” Wel heeft Diederik goede hoop dat de daders gepakt gaan worden. “Er zijn veel sporen aanwezig en we hebben mooie camerabeelden. De politie is er druk mee bezig.” Zelf gaat Diederik, opnieuw, de beveiliging van zijn zaak aanscherpen. “En ondertussen blijven we onze klanten bedienen met een bakje koffie en persoonlijke service.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief