Markland College Oudenbosch.
Markland College Oudenbosch. Foto: Erik van der Burgt / Verbeeld

Het Markland College Oudenbosch: make your mark!

Door: redactie Algemeen

Volg jij ook onze Open Dag in januari?

“Ik wil sowieso iets met biologie doen. Arts of dierenarts.”
Robine Martens, 12 jaar

Met welke talenten ga jij indruk maken? Misschien weet je net als Robine al helemaal wat je later wilt worden, maar het kan ook zijn dat je nog geen idee hebt. Op het Markland College Oudenbosch ga je ontdekken wat je allemaal kunt, wat je leuk vindt, waar je goed in bent en waar jij je op wilt richten. Make your mark!

Markland College Oudenbosch
Op onze school kies je uit een breed palet aan niveaus: gymnasium, atheneum, havo, mavo, kader en basis. Met Keuzetijd leer je over onderwerpen die jou het meest boeien, van Robotica tot Beauty & Care. Bereid je voor op mbo en havo met mavo XXL of kies meteen voor Technasium of TMC (taal, maatschappij en cultuur). Ben je hoogbegaafd? Dan coachen we je extra om je eigen grenzen op te zoeken en te verleggen. In Oudenbosch krijg je alle ruimte om te ontdekken, onderzoeken, ontwerpen en ondernemen.

“Ik zweef tussen havo en vwo, dankzij de twee brugjaren kan ik van allebei proeven.”
Yorick van der Linden, 11 jaar

Tijd voor jouw talent
Met de juiste keuzes haal je het beste uit jezelf. Daarom krijg je op het Markland College Oudenbosch in de brugklas niet één, maar twee jaar de tijd om te ontdekken welk niveau het best bij jou past. Met hulp van jouw mentor ontwikkel jij je zo in de goede richting, op weg naar het diploma van je dromen.

“Ik volg Sportland, want ik wil later bij de commando’s gaan!” 
Hidde van de Velden, 12 jaar

Kies je eigen route
Waar wil jij graag beter in worden? Op het Markland College Oudenbosch krijg je alle aandacht en ruimte om je eigen route uit te stippelen. Van kader-plus tot vwo. Wil je gaan ondernemen of ontwerpen? Volg je jouw muzikale hart of maak je net als Hidde werk van je sportieve talenten? Kies jouw ideale weg uit ons grote aanbod van projecten, praktijklessen en keuzevakken.

“De school voelt als je huis. Iedereen kent elkaar en iedereen is aardig tegen je!”
Björn van der Heide, 13 jaar

Veilig en vertrouwd
Als het goed gaat met jou, gaat het vaak ook goed met je cijfers. Daarom zorgen we voor een veilige en goede sfeer op school. Je krijgt je eigen mentor en er staat een kernteam van supporters achter jou en je groepje. Het merendeel van de lessen krijg je van een kleine groep docenten, die jou zo goed leren kennen. En jij hen. Want samen maken we het verschil op onze school.

“Ik was meerdere keren komen kijken en kreeg al snel zin om hier op school te komen.”
Britt van Beek, 12 jaar

Uitstekende scores
Op alle niveaus scoort het Markland College Oudenbosch al jaren boven de norm. Ook de eindexamencijfers zijn dik in orde. In 2019 zijn wij zelfs uitgeroepen tot de beste school voor Havo in Noord-Brabant!

Bezoek onze Open Dag online!
Zit je in groep 7 of 8 en wil jij ook ontdekken of het Markland College Oudenbosch iets voor jou is? Volg onze Open Dag digitaal op:
29 januari: van 19.00 tot 21.00 uur
30 januari: van 10.00 tot 13.00 uur

Sfeer proeven? (kids only) 
Wil je ook in het echt de sfeer komen proeven? Dat kan op onze ervaringsmiddagen. Je volgt dan een aantal vakken van één van onze eigen docenten. Zo ervaar je al goed hoe een schooldag eruit ziet!

Meld je aan via make-your-mark.nl/oudenbosch



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief