Afbeelding

Felicitaties voor 100-jarige To Hagens uit Wouw

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUW - Burgemeester Han van Midden heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan To Hagens-Beijaarts uit Wouw. Ze bereikte die dag de respectabele leeftijd van 100 jaar. Mevrouw Hagens-Beijaarts werd geboren op geboren 14 januari 1921. Ze woonde tijdens haar jeugd op de boerderij in ’t Laag te Moerstraten en trouwde na de oorlog met haar inmiddels overleden man Wim.

Na het overlijden van haar man werd de fiets haar vertrouwde vervoermiddel. Jarenlang heeft ze allerlei tochten ondernomen. Met haar kinderen, kleinkinderen, vriendinnen, zussen en ook vaak alleen, zoals 11-stedentocht, 4-daagse Assen, een rondje Nederland of naar Zoutelande en Renesse en twee keer Leontien’s Ladies Ride. Ze liep daarnaast twee keer de Nijmeegse 4-daagse en zelfs de 3-daagse van Tokyo.

Inmiddels lukt het fietsen niet meer en verplaatst ze zich met een rollator. Met grote regelmaat wandelt ze nog naar de plaatselijke Jumbo om haar boodschapjes te halen. Ze houdt van het kijken naar voetbal, wielrennen en schaatsen. Ze is groot fan van Max Verstappen, kijkt naar de races en heeft zijn auto’s voor de tv staan. En ze woont, naar eigen zeggen: “op het lekkerste plekske van Wouw”

Uiteraard vond dit bezoek plaats met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief