Weerbericht: Donderdag koud winterweer en zaterdag kans op sneeuw
<p>Misschien dat het zaterdag lokaal eventjes wat wit wordt.</p>

Misschien dat het zaterdag lokaal eventjes wat wit wordt.

(Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht: Donderdag koud winterweer en zaterdag kans op sneeuw

BERGEN OP ZOOM - Wie woensdag nog genoten heeft van het winterse zonnetje, doet er donderdag goed aan om zich warmer te kleden. Een oostenwind zorgt ervoor dat het vanaf donderdag een stuk kouder wordt. In de nacht gaat op uitgebreide schaal vriezen en overdag wordt het niet warmer dan 0 tot 3 graden. Het koude weer lijkt echter van korte duur, want in het weekend veroorzaakt een neerslagzone eerst sneeuw en later regen.


Januari is tot nu toe een koude maand en ook de komende tijd is het vrij koud voor de tijd van het jaar. De woensdag begon met temperaturen van 4 tot 7 graden en dat zijn hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar, maar in de middag werd het al langzaam wat kouder. De daling van temperatuur zet door en vanavond gaat het landinwaarts op veel plaatsen al licht vriezen. Komende nacht vriest het op meerdere plaatsen met minima van -1 tot lokaal -3 graden.

Vanaf donderdag koud
Donderdag waait de wind uit het oosten en gaat de aanvoer van koude lucht door. De temperatuur wordt niet hoger dan 2-3 graden en een lekkere dikke winterjas in combinatie met handschoenen en een sjaal is geen overbodige luxe. Vrijdag wordt een fraaie winterdag met geregeld zon. De wind waait zwak tot matig uit het oosten en het wordt hooguit 1-2 graden boven nul. Voor het gevoel vriest het echter de hele dag.

Kans op sneeuw
Na een koude nacht met minima van -1 tot -5 graden, is het zaterdag overwegend bewolkt. In de loop van de middag neemt de kans op neerslag toe en vooral in de avond en in de nacht naar zondag trekt een gebied met winterse neerslag over het land. Waarschijnlijk valt daarbij in eerste instantie sneeuw, die geleidelijk naar het oosten uitbreidt. In het westen gaat de sneeuw mogelijk snel over in regen, maar vooral in het binnenland kan het wit worden met een paar centimeter sneeuw. 

De temperatuur ligt rond het vriespunt in het oosten, in het westen stijgt het kwik tot een paar graden boven nul. Onzeker is nog hoe lang het kan sneeuwen en hoe snel de sneeuw over gaat in regen en natte sneeuw.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/roosendaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief