Bemiddelaar van Buurtbemiddeling Roosendaal belt bij een bewoner aan voor een intakegesprek.
Bemiddelaar van Buurtbemiddeling Roosendaal belt bij een bewoner aan voor een intakegesprek. Foto: Buurtbemiddeling Roosendaal

Buurtbemiddeling is op zoek naar nieuwe bemiddelaars

Algemeen

ROOSENDAAL - Door het vele thuiswerken, thuis studerende kinderen en de gesloten horeca zijn steeds meer mensen bezig met hun buren. Wat vaak resulteert in een goede relatie met buurvrouw of buurman, maar soms zorgt het ook voor enorme irritaties. 

Wij zien bij Buurtbemiddeling een stijging in het aantal aanmeldingen waarbij de onderlinge irritaties steeds meer oplopen. Daarom willen wij graag ons team versterken met een aantal nieuwe bemiddelaars.

Samen gaan twee vrijwillige bemiddelaars op pad om in overlastsituaties ondersteuning te bieden. Na twee intakegesprekken begeleiden de bemiddelaars de bewoners in een gezamenlijk bemiddelingsgesprek op neutraal terrein. De bemiddelaars zijn getraind in gespreksvoering en conflicthantering en luisteren naar beide kanten van het verhaal, zonder daarbij partij te kiezen. Zij dragen geen oplossingen aan, maar helpen buren om samen een oplossing te vinden. Als de emoties te hoog oplopen brengen zij het probleem weer terug tot de kern.

Smul jij van Bonje met de buren, de rijdende rechter, of denk je juist dat het oplossen van buren problemen beter kan? Wil jij bewoners helpen om uit te zoomen en gezamenlijk de problemen op te lossen? Word dan nu onze nieuwe vrijwillige buurtbemiddelaar!

Driedaagse erkende training
Jij krijgt van Buurtbemiddeling Roosendaal een driedaagse erkende training tot bemiddelaar en nog tal van jaarlijkse verdiepende trainingen. Wil jij ons team komen versterken? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Eloy Kooymans of Frank Willemsen via 06-58808735 of mail naar buurtbemiddeling@wijzijntraversegroep.nl voor een vrijblijvende kennismaking.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief