Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Mieke van Dommele: ‘Gelukkig deden we al heel veel online’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De zussen Mieke en Martine van Dommele runnen al bijna vijftien jaar, met succes, kledingzaak Rubia in de binnenstad van Roosendaal. Dit jaar verhuisde ze met hun winkel van de Markt naar de Raadhuisstraat. “Wanneer dan het virus uitbreekt, dan schrik je wel even”, vertelt Mieke.

De zussen moesten, net als alle andere niet-essentiële winkels, op 16 december de deuren sluiten. “Dat de lockdown nu verlengd is, zagen we wel aankomen. Maar, het is alsnog een hele teleurstelling”, vertelt Mieke. “Gelukkig deden we al heel veel online en dat hebben we de afgelopen periode alleen maar verder uitgebreid. We proberen ervoor te zorgen dat mensen uit de buurt, dezelfde dag nog hun bestelling ontvangen. Dat slaat gelukkig wel aan en we krijgen veel leuke reacties van de klanten.”

Mieke en Martine zijn dan ook zeven dagen in de week bezig met de winkel om de service te kunnen bieden die klanten van hen gewend zijn. “De nieuwe collectie komt nu ook binnen. Dat is spannend, maar we hebben er wel vertrouwen in.” Toch was de uitbraak van het coronavirus wel spannend voor de zussen. In januari 2020 kregen zij de sleutel van het pand aan de Raadhuisstraat. “Natuurlijk schrik je dan wel even, maar achteraf gezien is het een goede stap geweest. We waren echt uit ons jasje gegroeid. Toen we in de zomer gewoon open mochten, hadden we voldoende ruimte. In de oude winkel hadden we maximaal twee mensen binnen kunnen laten, dat was niet te doen geweest.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief