Snelweg A58 gaat dicht: Extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten

Snelweg A58 gaat dicht: Extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten

ROOSENDAAL - Rijkswaterstaat voert komend weekend onderhoud uit aan de A58 in Roosendaal. De weg gaat daarom dicht tussen de knooppunten Princeville en De Stok. De werkzaamheden worden verspreid over twee weekenden. Eerst gaat de weg richting Breda dicht, daarna de weg richting Bergen op Zoom.


Komend weekend, vanaf vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 05.00 uur, gaat de weg dicht tussen De Stok en afrit Zegge (22) in de richting van Breda. Het weekend daarna is de A58 tussen knooppunt Princeville en knooppunt De Stok in de richting van Bergen op Zoom afgesloten van vrijdag 29 januari 22.00 uur tot maandag 1 februari 05.00 uur.

Het eerste weekend betreft het een relatief klein deel dat dicht gaat, maar het tweede weekend is het de volledige A58 tussen Breda en Roosendaal. Ook alle tussengelegen op- en afritten zijn dan dicht. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten. 

De onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland. 

Renovatie geluidschermen A58

De onderhoudswerkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de begroeiing op en rondom de geluidschermen langs de snelweg A58 in Roosendaal. Rijkswaterstaat gaat de geluidschermen inspecteren en renoveren. Het doel is om deze veilig, onderhoudsvrij en toekomstbestendig te maken tot minimaal 2045. Om te kunnen bepalen wat er allemaal opgeknapt moet worden, dienen eerst nog een grondige inspectie en een onderzoek plaats te vinden van de geluidschermen en de grondlichamen waarop de schermen staan. Dit is echter pas mogelijk nadat de begroeiing op en rondom de geluidschermen is verwijderd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief