Afbeelding
Foto: Martijn Beekman, Rijksoverheid

Woensdagmiddag opnieuw een persconferentie: ‘Kabinet gaat avondklok aankondigen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het kabinet komt deze week nog met met extra coronamaatregelen. Woensdagmiddag wordt daarom een persconferentie gehouden. Dat heeft minister Hugo de Jonge in een kamerbrief laten weten. Volgens NOS zal het kabinet de invoering van een avondklok aankondigen.

Het is duidelijke taal van minister Hugo de Jonge in zijn brief aan de Tweede Kamer: Hij laat weten dat het OMT aangeeft dat de situatie rondom de besmettingscijfers nog steeds zeer zorgelijk is. “De nieuwe virusvarianten kunnen hier in de komende weken in sterkere mate aan gaan bijdragen. Het kabinet acht het daarom noodzakelijk op de kortst mogelijke termijn extra maatregelen te treffen”, schrijft De Jonge.

Woensdag aan het begin van de middag zal er een persconferentie worden gehouden over de nieuwe maatregelen. Over wat die maatregelen zijn, wordt druk gespeculeerd. Volgens de NOS bereidt het kabinet een avondklok voor en zal die morgen worden aangekondigd. Als dat zo is, dan heeft het kabinet wel steun nodig van de oppositie. D66 is namelijk tegen de invoering van een avondklok. Om een meerderheid achter het plan te krijgen is steun nodig van bijvoorbeeld GroenLinks of de PvdA.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief