Afbeelding

Gemeente roept ondernemers op: ‘Heb je (grote) geldzorgen? Zoek dan zo snel mogelijk hulp’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - “Ik maak me zorgen over de financiën van mijn bedrijf. Welke hulplijnen en regelingen zijn er? Mijn administratie loopt(erg) achter. Ik weet niet hoe ik ervoor sta. Ik weet niet hoe ik verder moet. Ik heb hulp nodig. Ik heb grote financiële problemen en ben bang dat mijn bedrijf het niet gaat redden.”

Het zijn allemaal scenario’s waar ondernemers in deze coronatijd mee te maken kunnen krijgen, zowel zzp’ers als ondernemers met personeel. Gelukkig zijn er tal van instanties die hen hierbij kunnen helpen. “We krijgen vanuit ondernemers geregeld de vraag voor welke regelingen zij in aanmerking komen”, vertelt Lieke Verstraaten, beleidsmedewerker bij de gemeente Roosendaal. “Daarom hebben we een handig overzicht voor hen in elkaar gezet. Voor verschillende hulpvragen zijn er namelijk verschillende instantie die ze daarbij kan helpen.” Denk bijvoorbeeld aan de inzet van het Werkplein, de inwonersondersteuning of StartToGrow. 

“We hopen dat ondernemers met deze kaart op tijd aan de bel gaan trekken.” Veel ondernemers krijgen op dit moment, vanwege de coronacrisis, nog financiële ondersteuning vanuit het Rijk én ze hoeven vaak verschillende belastingen nog niet te betalen. “Maar er gaat een moment komen dat ze die wel moeten betalen en wij willen ze nu alvast op weg helpen.” De gemeente verwacht dan ook een flinke toename in hulpvragen als straks verschillende regelingen aflopen. “We roepen daarom ondernemers op om tijdig aan de bel te trekken. Maak je je zorgen? Loop je achter met betalingen? Of heb je (grote) geldzorgen? Zoek dan zo snel mogelijk hulp.”

Kijk voor meer informatie op www.roosendaal.nl/ondernemen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief