Afbeelding
Foto: Google Maps

Ondernemer op vingers getikt: dwangsom van 25.000 euro

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De eigenaar van het voormalige hotel Merks in de Brugstraat 57 is op de vingers getikt door de gemeente Roosendaal. De man is bezig met bouwwerkzaamheden, maar heeft daarvoor officieel nog geen vergunning.

In november vorig jaar werden de illegale werkzaamheden al stilgelegd. De eigenaar heeft wel de benodigde omgevingsvergunning aangevraagd, maar de procedure daarvoor loopt nog. “Hij was echter al wel gestart met bouwwerkzaamheden en dat is in strijd met wet”, aldus de gemeente. De bouwstop werd destijds schriftelijk aan hem bevestigd.

Afgelopen week constateerde een gemeentelijk toezichthouder dat er, ondanks de eerdere stillegging, toch vergunningplichtige bouwwerkzaamheden in het pand plaatsvonden. “Dit is voor ons reden om handhavend op te treden. De eigenaar krijgt een zogenaamde ‘last onder dwangsom’ opgelegd. Dit betekent dat als er, ondanks de bouwstop, toch vergunningplichtige bouwactiviteiten plaatsvinden in het pand, de eigenaar daarmee een boete 25.000 euro riskeert.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief