Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Jongerenraad kiest nieuw bestuur: ‘Ik wil de stem zijn van de studenten die (nog) in Roosendaal wonen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Jongerenraad Roosendaal begint dit jaar met een bijna volledig nieuw bestuur. Twee van de vijf leden hebben er al een eerste termijn opzitten. De andere drie zijn volledig nieuw in de Jongerenraad. Zij gaan gezamenlijk de gemeente Roosendaal gevraagd én ongevraagd van advies voorzien als het aankomt op verschillende onderwerpen die jongeren raken.

Het nieuwe bestuur bestaat uit vijf jongeren met allemaal verschillende achtergronden. Voorzitter is Sebastiaan Waegemaekers (21) die aan zijn tweede termijn begint. Hij focust zich dit jaar op het optimaal inzetten van de jongerenraad en hij wil actieve leden een stem geven. Inmiddels gaat het om achttien leden. De jongeren komen vanuit verschillende wijken en dorpen in de gemeente en ook zij hebben verschillende achtergronden. 

Met de groei van het aantal leden en de diversiteit ervan is Sebastiaan blij. “Nu kunnen we meer organiseren, beter adviseren en ons inzetten om Roosendaal een stukje mooier, beter en functioneler te maken voor Jongeren.” Denk daarbij bijvoorbeeld aan het creëren van introductieactiviteiten voor inkomende studenten. “Ik zie daarbij ook graag dat studenten worden betrokken in de besluitvorming ervan. Er wordt nog steeds vaak over jongeren gepraat, en te weinig met.”

Sebastiaan gaat samenwerken met de nieuwe vicevoorzitter Mohamed Abdelaziz Mersel (19). Hij vervangt Björn Rommens. Mersel is in binnengekomen als Algemeen lid en heeft hier meteen werk van gemaakt. Zo is hij de initiatiefnemer van het Advies Studieplekken in de Gemeente Roosendaal. Een van zijn doelen is het verbinden van diverse en uiteenlopende actoren in de samenleving die willen bijdragen voor en met de Roosendaalse jongeren aan een mooie toekomst. “De sleutel tot succes? Verschillen zijn een punt, maar door besef en tolerantie te creëren voor onderlinge waarden en normen kan men stappen naar elkaar toemaken en zorgen voor die verbinding.”

Willem van Oosterhout (20) vervangt vertrekkend secretaris Joyce Rommens. Van Oosterhout studeert politicologie en rechten aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zijn focus voor dit jaar gaat zijn de interne organisatie. “Ik hoop dat we dit jaar de stichting in een vereniging kunnen veranderen. Voor de toekomstbestendigheid en de professionaliteit van de Jongerenraad zou dat geen overbodige luxe zijn.”

Çekwara Yildiz (21) begint aan zijn tweede, maar eerste volledige termijn als penningmeester. Yildiz studeert fiscaal recht en rechtsgeleerdheid aan Tilburg University. Hij wil samen met de gemeente, de horeca en de scholen de koppen bij elkaar steken om van Roosendaal een bruisende stad te maken waar jongvolwassenen willen blijven wonen en waar ze na een lange dag studeren graag vertoeven. “Ik wil me inzetten voor Roosendaal als studentenstad. Jammer genoeg zijn er nog altijd jongvolwassenen die na het behalen van hun diploma op het voortgezet onderwijs het thuisfront verlaten en Roosendaal inruilen voor de plek waar ze studeren of een plaats als Breda. Ik wil samen met de jongerenraad de stem zijn van de studenten die (nog) in Roosendaal wonen, zodat we wél gehoord worden.” 

De heren worden aangevuld door Lieke Timmermans (22) als algemeen bestuurslid. Timmermans zit in haar master fiscaal recht aan de Tilburg University. Haar focus voor dit jaar gaat zijn de jongeren die bezig zijn met afstuderen en voor de keuze staan om in Roosendaal te gaan wonen of uit te vliegen naar andere steden.


undefined



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief