De straten in Roosendaal waren leeg.
De straten in Roosendaal waren leeg. Foto: CHRISTIAN TRAETS

Roosendaalse straten zijn uitgestorven tijdens eerste nacht met avondklok

Door: Amber Kuijs Algemeen

ROOSENDAAL - Het was bijna nog nooit zó stil in de Roosendaalse straten. Slechts het licht van de lantaarnpalen vult de straten tijdens deze donkere nacht. Dit was de eerste nacht dat de avondklok van kracht was. 

De straten stromen beetje bij beetje leeg. Slechts een enkeling rijdt nog over straat, samen met de politie, die oranje licht voert om aan te geven dat het tijd is om naar binnen te gaan. Zo begon zaterdagavond om 21.00 uur de eerste nacht met de avondklok. Tot en met 10 februari moeten alle Roosendalers tussen 21.00 en 04.30 uur binnen blijven. 

Op straat zijn is verboden, tenzij je een geldige reden hebt. Zonder geldige reden op straat zijn kan een boete van 95 euro betekenen. Geldige redenen zijn onder andere een noodsituatie of het uitlaten van een (aangelijnde) hond (door één persoon). Ook mag je op straat zijn als je naar een uitvaart gaat of voor andere werkzaamheden, maar dan moet je wel een verklaring kunnen overleggen.  

Agenten, opsporingsambtenaren, brandweer- en ambulancemedewerkers hoeven voor hun werk overigens geen formulieren bij zich te hebben. Ditzelfde geldt voor treinmachinisten, conducteurs, metro- en trambestuurders en buschauffeurs, taxichauffeurs, vliegtuigcrew en passagiersscheepvaartbemanning. 

De volledig lijst met uitzonderingen (en eventueel benodigde formulieren) zijn hier te vinden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief