Afbeelding

Björn Rommens sluit zich aan bij PvdA Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Björn Rommens (27 jaar) zal in de raadsvergadering van de gemeente Roosendaal op 27 januari a.s. geïnstalleerd worden als nieuw burgerraadslid namens de PvdA. Björn is in het dagelijks leven werkzaam bij Diagnovum als communicatieadviseur.

De afgelopen jaren was hij maatschappelijk actief als voorzitter van de Jongerenraad Roosendaal en als voorzitter van de cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie Juzt. Op het moment is Bjorn lokaal actief betrokken bij jeugdzorgorganisatie Conaction als (Nederlands jongste) voorzitter Raad van Toezicht en bij Citymarketing Roosendaal als vicevoorzitter Raad van Toezicht. Landelijk vervult hij nog een rol als ervaringsdeskundige over de jeugdzorg bij verschillende denktanks en overleggen (o.a. met het ministerie van Volksgezondheid).

Speerpunten voor Björn zijn: Eerlijke en toegankelijk (jeugd)zorg, niet praten over mensen, maar met mensen, de stem van jongeren betrekken in besluitvorming en veilig en gezond opgroeien in Roosendaal. Fractievoorzitter Michael Yap is blij met deze versterking als ondersteuning van de PvdA fractie. “Björn heeft in diverse rollen al zijn maatschappelijke betrokkenheid laten zien in Roosendaal. Als jongere weet hij goed wat er speelt in onze samenleving. We zien uit naar de samenwerking en met Björn is de fractie, met mij en Paul Klaver, en Ron Bouquet en Björn als burgerraadsleden, weer op volle sterkte. We gaan er een mooi jaar van maken richting de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 en blijven ons vol inzetten als PvdA voor een Roosendaal voor iederéén!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief