Archieffoto Christian Traets

Noodverordening in de wijk Langdonk: Politie sluit de wijk af, ME staat paraat

ROOSENDAAL - Burgemeester Han van Midden heeft vanaf 19.00 uur een noodverordening ingesteld voor de wijk Langdonk. Volgens de gemeente Roosendaal is er een groep relschoppers gesignaleerd in de wijk. De politie heeft dan ook de toegangswegen naar Langdonk afgesloten en je komt de wijk alleen nog maar binnen met een goede reden. De ME staat paraat om eventuele rellen aan te pakken.


Eerder vandaag werd al een noodverordening afgegeven voor de wijk Centrum, nadat bekend werd dat er mogelijk rellen zouden gaan plaatsvinden op de Nieuwe Markt. Op verschillende sociale mediakanalen werd opgeroepen om ‘totale chaos’ te veroorzaken en winkels in de Roselaar en Passsage te plunderen als protest tegen de avondklok. Die rellen lijken in ieder geval geen doorgang te vinden op de Nieuwe Markt. Daar was het om 18.00 uur erg stil. 

Dat is ook niet gek, want nadat burgemeester Han van Midden een noodverordening heeft afgegeven voor het centrum ging er op sociale media al rond dat de rellen verplaatst zouden worden naar de wijk Langdonk. Hoewel het ook daar aan het begin van de avond rustig leek te blijven, ontstaat er nu toch onrust in de wijk. De politie heeft dan ook alle toegangswegen afgesloten en alle automobilisten worden gecontroleerd door de politie.

Volgens één van de agenten zijn jongeren stenen aan het verzamelen voor de rellen. In de wijk hebben tal van ME-busjes zich verzameld en de ME’ers staan paraat om in te grijpen. Eens in de zoveel tijd klinkt er een harde knal vanuit de wijk. Daarmee lijkt het een beetje op de rellen die eind november 2020 plaatsvonden in de wijk Langdonk. Toen ontstonden er verschillende vuurwerkrellen in de wijk.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief