Afbeelding
Foto: Christian Traets

Roosendaler aangehouden voor opruiing; situatie in Langdonk niet geëscaleerd

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De politie heeft maandagavond één verdachte aangehouden wegens opruiing. De man zit vast en wordt op een later moment gehoord. De politie is de man op het spoor gekomen door de verschillende berichten die online circuleerden, waarin inwoners van Roosendaal werden opgeroepen om te rellen. 

“Wees je bewust van het feit dat wij ook op internet surveilleren en dat je voor dit soort feiten ook op een later moment aangehouden kunt worden”, stelt de politie. Ondanks die verschillende oproepen is het, relatief, rustig gebleven in Roosendaal. Er was veel politie op de been en ook de ME was met meerdere bussen aanwezig om eventuele relschoppers aan te pakken. 

In de loop van maandag gingen er diverse berichten rond op sociale mediakanalen met de oproep om ‘totale chaos’ te veroorzaken in het centrum, maar toen burgemeester Han van Midden een noodverordening instelde voor die wijk, werd door de relschoppers besloten om uit te wijken naar de wijk Langdonk. Al snel werd ook voor die wijk een noodverordening afgegeven en de wijk werd hermetisch afgesloten. Niemand mocht de wijk meer in zonder goede reden.

Volgens één van de agenten waren jongeren stenen aan het verzamelen voor de rellen. Rond 18.50 uur klonk voor het eerst een harde knal in de wijk. Vuurwerk. Tal van ME-busjes verzamelden in de wijk en de ME’ers stonden paraat om in te grijpen. Tot een confrontatie zoals in steden zoals Rotterdam en Den Haag kwam het niet. Ook werden er geen winkels geplunderd zoals in Den Bosch.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief