Afbeelding
Archieffoto René Bruijnincx

Kerstbomeninzameling blijkt een succes: 700 kilo meer ingezameld

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De kerstbomeninzameling van dit jaar is een succes. Dat stelt de gemeente Roosendaal. Ondanks de coronamaatregelen is de opbrengst dit jaar groter dan in 2020. In totaal is er op 9 januari 15.820 kilo aan kerstbomen ingezameld. Dat is 700 kilo meer dan vorig jaar. In totaal waren er dit jaar 14 inleverlocaties.

De inzameling zag er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. Zo waren er dit jaar geen medewerkers van Saver bij aanwezig, maar juist beveiligers om te zorgen dat de coronamaatregelen werden gehandhaafd. Deelnemers konden wel meedoen aan de winactie, maar dat moest dit jaar door een foto of selfie op te sturen met hun kerstboom.  De prijswinnaars ontvangen vandaag hun prijs aan de deur, want een feestelijke uitreiking zoals deze normaal plaatsvindt in het Milieu Educatief Centrum zit er dit jaar helaas niet in.

Wethouder Klaar Koenraad is blij met dit succes: “Samen zijn we verantwoordelijk voor een schone en nette leefomgeving. Ik ben blij dat zoveel inwoners het initiatief namen om de kerstboom in te leveren. Vooral in deze tijd, nu de inzameling net wat anders ging en men rekening moest houden met de coronamaatregelen. Het zegt iets over de bereidheid van onze inwoners om bij te dragen aan de leefomgeving en de circulaire economie. Want we maken compost van de oude kerstbomen en we voorkomen zo dat bomen in de buurt rond gaan slingeren. De gecomposteerde bomen dragen zo weer bij aan een gezond bodemleven.”

Op basis van loting zijn er dit jaar 16 prijzen verdeeld. De hoofdprijs, een iPad, is gewonnen door Joyce uit Roosendaal. De JBL portable speakers zijn gewonnen door 9 deelnemers uit Roosendaal, 3 deelnemers uit Wouw en 2 deelnemers uit Wouwse Plantage. Naast de hoofdwinnaar, heeft Sabina uit Roosendaal met de Kerstbomenquiz op www.rsdaandebak.nl/kerstbomen een Chromebook gewonnen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief