Afbeelding
Foto: Politie.nl

Twee Roosendalers (17 en 19) aangehouden voor opruiing via sociale media

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Een 17-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Roosendaal zijn zaterdagavond thuis aangehouden. Zij worden verdacht van het plaatsen van opruiende berichten via sociale media. De Roosendalers zitten vast voor verhoor.

De politie heeft zaterdag 30 januari vijf personen aangehouden op verdenking van het via sociale media plaatsen van opruiende berichten. Een 17-jarige jongen uit Nieuw-Vossemeer werd zaterdagmiddag aangehouden op het politiebureau in Bergen op Zoom. Later op de dag werden er in Roosendaal een 17-jarige man en een 19-jarige vrouw aangehouden. Ook in Tilburg werd nog een 28-jarige man thuis gearresteerd. Allen zitten vast voor verder verhoor. 

Naast de handhaving van de openbare orde op straat, investeert de politie intensief in de opsporing van mensen die zich niet aan de maatregelen houden en strafbare feiten plegen. Hieronder valt ook opruiing; het al dan niet via social media aanzetten tot strafbare feiten. Niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar ook het delen ervan kan grote gevolgen hebben, zoals een strafblad. 

Ziet u dat er in uw omgeving wordt opgeroepen tot ongeregeldheden of heeft u andere informatie die voor de politie van belang kan zijn? Neem dan contact met op via het meldformulier op politie.nl of 0900-8844. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief