Deze familie parelhoenen is te koop.
Deze familie parelhoenen is te koop.

De Wereldwinkel hoopt op uw steun als we open mogen

Door: Redactie Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De wereldwinkel is, als dit in de Roosendaalse Bode verschijnt, waarschijnlijk nog niet open. Onze winkel is niet essentieel, vindt de rijksoverheid. Daar kan je van alles over zeggen, maar toen we hoorden, dat de HEMA en Action aan het begin van de lockdown toch opengingen, omdat ze “food” verkopen, hebben wij ook wel even gedacht: “dan gaan wij ook open”. De wereldwinkel verkoopt namelijk fairtrade koffie, rietsuiker, chocolade, honing, rijst, noedels, sojasaus, kruidenpasta’s enz. Maar goed, dat is dus niet gebeurd.

En behalve de sluiting in de periode april en mei bij de eerste “intelligente” lockdown, is de winkel ook vanaf 15 december 2020 niet meer open geweest. De etalages zijn in die periode extra uitgebreid en vol ingericht met een bericht, dat u kon mailen voor een bestelling. Nadat de waarschuwing voor rellen in verband met de avondklok bij ons binnenkwam, zijn de etalages leeggehaald. Net als dat voor andere winkels, cafés en restaurants geldt, betekent dit, dat de Wereldwinkel Roosendaal “in zwaar weer” is gekomen. We hopen op uw steun, als de winkel weer open mag!
Wij verkopen prachtige kunstnijverheid producten en u dient het goede doel ermee.

Ook het carnaval zal dit jaar op een laag pitje staan, zoals u weet. Op 14 februari, tijdens carnaval, is het ook nog Valentijnsdag. Het is de vraag of de wereldwinkel dan al open mag gaan, maar als we open zijn, kunt u bij ons terecht. Kleine, leuke cadeautjes voor diegene, die u lief hebt.

Al een tijdje hebben we een familie parelhoenen te koop. Zeg maar “poule pintade” op z’n Frans of verbasterd tot poelepetaat en dus tullepetaon!
Hij ziet er anders uit dan die door Leon Vermunt gemaakt is en op de Markt staat, maar deze komen dan ook uit Zuid-Afrika. Ze zijn prachtig, keramiek en uiteraard fairtrade.

Info
Wereldwinkel Roosendaal, Nieuwe Markt 60, 4701 HK Roosendaal, tel 0165-559434,
Email: wereldwinkelroosendaal@gmail.com facebook: www.facebook.com/wereldwinkelroosendaal
www.wereldwinkelroosendaal.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief