Afbeelding

Nieuwe feestdag bij opening van de Roosendaalse horeca: Sint Juttemis

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Als het aan twee Roosendaalse horecazaken ligt, krijgen we er dit jaar een nieuwe feestdag bij: Sint Juttemis. Dit is namelijk dé dag dat de horeca de deuren eindelijk weer mag openen. “Dus dat gaan we vieren ook!”

“We hebben natuurlijk allemaal goed geluisterd naar alle persconferenties en weten nu eindelijk zeker wanneer we met alle horeca weer open mogen; met Sint Juttemis!”, stellen de uitbaters van Het Hooihuis en De Drie Weesgegroetjes. De precieze datum, die weten ze uiteraard nog niet, maar ooit gaat er een datum komen. 

“En daarom introduceren we nu alvast een nieuwe nationale feestdag waarop we vieren dat we weer mogen vieren! En dat doen we tijdens het eerste weekend dat de horeca in Nederland weer open mag, na een té lange tijd.. zonder iets te vieren.” Volgens de initiatiefnemers wordt het een feestdag die jaarlijks terug zal keren. “Het is een feestdag die verbindt. Sint Juttemis is alles overstijgend. Niet te vangen in kleur, religie of politieke voorkeur. Iedereen is vrij om het te vieren, hoe ze het willen vieren. Wat vastligt is dat er niks echt vastligt. We zijn eraan toe om iets te kunnen vieren want daarin zijn we allemaal gelijk.”

En wanneer de horeca dan straks, eindelijk, weer open mag. Dan houden zij zich uiteraard wel gewoon aan de voorschriften. “Wil jij als horecaondernemer deze dag ook mee vieren en betekenis geven aan Sint Juttemis? Voor jouw gasten dit historische moment zo onvergetelijk maken, zodat ze het allemaal maar snel vergeten? Meld dan via www.sint-juttemis.nu jouw onderneming aan!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief