Afbeelding
Archieffoto: John Balemans

Carnaval wordt Coronaval: Online feestavond bij jou thuis!

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Dit jaar geen feestje in cafés of op straat door de coronamaatregelen. Er is heel veel dat niét kan, maar wat kunnen we organiseren om tóch de leut bij de mensen te brengen? Met die vraag worstelden Tim Schuurbiers, Sven van Trijp en Melvin Trommelen. Het resultaat? Coronaval!

“Het idee is letterlijk bij ons aan de eettafel ontstaan”, vertelt Tim Schuurbiers. “We zaten met een groepje vrienden en we dachten: ‘Wat kunnen we toch organiseren?’” Het idee werd een livestream. Geen carnaval, maar coronaval. Oftewel: Carnaval maar dan vanuit huis. “We hadden het idee om een livestream te organiseren vanuit een willekeurige locatie. Mensen kunnen dan via Zoom inschakelen en tóch mee feesten.”

Verschillende horecazaken werden aangeschreven en uiteindelijk was het Bij Moeders die gehoor gaf aan de oproep. “We gaan dus op zaterdag 13 februari van 19.00 tot 23.59 uur een livestream organiseren vanuit het café. Dat doen we met verschillende dj’s van onder andere Bij Moeders, Dakota’z en El Corazon. En andere cafés kunnen altijd nog aansluiten als ze willen.” De dj’s gaan de mensen de hele avond verblijden met de leukste carnavalsmuziek. “We nodigen iedereen uit om van hun huis een thuiskroeg te maken.”

Inmiddels gaat het evenement op Facebook rond als een lopend vuurtje. Tim hoopt dan ook dat er zo’n 500 mensen gaan meedoen. “Maar elke persoon die we hiermee blij maken, is er toch een. Alles is mooi meegenomen.” Het is natuurlijk het leukst als iedereen actief mee gaat doen achter de camera. “Als je met z’n tweeën staat te dansen in de woonkamer is dat toch een beetje ongemakkelijk, maar als alle andere mensen dat ook doen, dan is het opeens toch leuk. Zo krijg je toch dat wij-gevoel.” Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/CoronavalRoosendaal 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief