Kaag en van Meenen bezoeken De Kroevendonk.
Kaag en van Meenen bezoeken De Kroevendonk. Foto: D66

Minister Sigrid Kaag bezoekt ‘inclusief onderwijs’ bij De Kroevendonk

Algemeen

ROOSENDAAL - Demissionair minister en D66-fractieleider Sigrid Kaag heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan basisschool De Kroevendonk in Roosendaal. Dat deed ze samen met Tweede Kamerlid en onderwijswoordvoerder Paul van Meenen. 

Het tweetal ging met directie, personeel en kinderen in gesprek over inclusiever onderwijs en gelijke kansen voor alle kinderen. Directeur Teun Dekker: “Het is goed om te merken dat landelijk steeds meer gekozen wordt voor inclusiever onderwijs zodat kinderen echt samen naar school kunnen gaan en niet gescheiden worden van hun vriendjes of vriendinnetjes. Dit vraagt natuurlijk veel van onderwijs en zorg. We hebben de politiek nodig om dit mogelijk te maken.”

De Kroevendonk ontvangt vaker bezoek uit binnen- en buitenland. Aan het begin van dit schooljaar bracht Rick Brink, minister van gehandicaptenzaken, een bezoek aan kindcentrum De Kroevendonk. Deze keer moest het bezoek worden gegoten in een ‘coronaproof-jasje’. Dit alles stond een goed gesprek gelukkig niet in de weg. Er wordt dan ook teruggekeken op een mooi bezoek. Sigrid Kaag: “Kinderen leren voorbij een beperking te kijken en dat is ook voor onze samenleving, voor het vertrouwen in elkaar, heel belangrijk.”

Kindcentrum De Kroevendonk is ondertussen druk bezig met de plannen voor de nieuwbouw omdat het gebouw niet meer voldoet en veel te klein is. Opening van de nieuwbouw staat gepland voor het voorjaar van 2023, maar is mede afhankelijk van het vinden van een tijdelijke locatie die nodig is tijdens de bouw. Hiervoor moet de gemeente Roosendaal zorgen. Volgens directeur Dekker begint de tijd te dringen, want na de zomervakantie passen niet alle leerlingen meer in het huidige gebouw.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief