Puitelaand kijkt terug op ‘een geweldige carnaval’
Lachende gezichten bij het winnen van de pannenkoek
Lachende gezichten bij het winnen van de pannenkoek (Foto: J van Aert)

Puitelaand kijkt terug op ‘een geweldige carnaval’

HEERLE - Puitelaand kijkt naar eigen zeggen terug op een geweldige carnaval. “Anders dan anders, dat wel, maar we kunnen wel zeggen dat we er van genoten hebben. Op afstand carnaval vieren is dat mogelijk? Ja het is gebleken dat dit mogelijk is. Wel willen we dit nooit meer zo hebben maar toch heeft deze manier van carnaval ons weer dicht bij elkaar gebracht. Hoe gek het ook klinkt.”


Het Pannenkoeken eten hebben we door het slechte winterse weer een week verplaatst en op vrijdag kregen de winnaars van de kleurplaat hun pannenkoek aan de deur bezorgd. Later kregen we foto’s toegestuurd van smullende Puitjes en dat hadden ze ook dubbel en dwars verdiend.

Sleuteloverdracht en kaartje ouderen

De Burgemeester heeft dit jaar de Puitelaandse sleutel online overhandigd. Met een omweg en wat valpartijen, door het winterse weer, is de sleutel toch in handen gekomen van de 2 voorzitters van Stichting Kindercarnaval Heerle. Dit gehele filmpje is terug te vinden op het Youtube kanaal van Puitelaand. Op hetzelfde moment werd er een kaartje bezorgt bij de leden van de KBO en Zonnebloem Heerle-Moerstraten. Wij zijn de net-niet-meer-jeugd zeker niet vergeten en dat wilde Puitelaand op deze manier laten merken.

Wat een talent

Zaterdag was de eerste online versie van Puitelaand ed talent. En wat een talent zagen we voorbij komen. Allemaal Playback acts met een vleugje toneel erbij en dat online. En wat we nooit verwacht hadden is toch werkelijkheid geworden. De Puitelaand ed talent award ging dit jaar naar Paplaand toe. Luuk en Nova hadden een geweldige vertolking weggeven en dat verdiende de eerste prijs van Puitelaand ed talent. Charlotte werd verdienstelijk tweede en er was ook nog een mooie derde plaats voor Jelmer. De jury gaf aan dat het ontzettend moeilijk was om de keuze te maken.

Puitelaandse Bingo

Remco Paesschen (normaal Nar Cobus) is uitgegroeid tot de Bingo master van Puitelaand. Hij heeft de Puitebingo gepresenteerd. Er waren prijzen te winnen van plaatselijke ondernemers. Voor jong als oud was er wat te winnen en ook al was het online, iedereen heeft het als een waar feest ervaren.

Puzzeltocht

Van vrijdag t/m maandag konden alle Puitjes zich aanmelden voor een puzzeltocht. Hele gezinnen liepen door de sneeuw de route wanneer het hun uitkwam. Door heel Puitelaand waren gevels versierd en waren spelletjes te doen, daar was een letter mee te winnen en daarmee kon de oplossing gevonden worden om daarmee een heuse ‘We gaon dur op uit’ knapzak te winnen.

Gevelprijzen

Op zondag zijn ook de traditionele gevelprijzen uitgereikt en dit kon gewoon doorgaan. De jury heeft heel Heerle rondgereden en de eerste prijs was gevallen in de acacialaan, de tweede prijs in de Beukenstraat en de derde prijs in de Ekelstraat. Foto’s van de versierde gevels zijn te vinden op onze Facebookpagina.

Puitelaands Karrekes Kijke

Het Karrekes kijke was in één woord geweldig. Allerlei creaties kwamen online voorbij. Een echte carnavalswagen tot Lego en duplo tot een zelfgebakken creatie. Alle deelnemers kregen dit jaar hetzelfde omdat het dit jaar niet gaat om wie er gewonnen heeft maar om het deelnemen en de saamhorigheid.

De conclusie is dat in Puitelaand dus alles doorgegaan, op een aangepaste manier. Foto’s en filmpjes te zien op www.puitelaand.info.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief