Inzamelingsactie voor Atiq Azizi: ‘Zijn verhaal heeft ons diep geraakt’
Foto:

Inzamelingsactie voor Atiq Azizi: ‘Zijn verhaal heeft ons diep geraakt’

ROOSENDAAL - Maaike Danen en Chantal Verdaasdonk hebben een crowdfundingsactie opgezet voor de 25-jarige Atiq Azizi. Alle drie werken ze op de Spoedeisende Hulp van het Bravis Ziekenhuis. “Daar kennen we Atiq als een harde werker en een goede verpleegkundige.”Atiq woonde tot zijn 15e in Afghanistan met zijn ouders en vijf jongere broers en zussen. Maar het leven daar was te gevaarlijk. “Atiq zijn ouders hebben geld bij elkaar gelegd om hem in veiligheid te brengen en hem een betere toekomst te bieden”, leggen de verpleegkundigen uit. Via verschillende wegen en met verschillende smokkelaars komt Atiq na ruim 1,5 jaar in Nederland terecht. Hij vraagt asiel aan, maar dit wordt afgewezen. Gelukkig mag hij toch blijven, omdat hij nog geen 18 jaar is. Hij beheerst razendsnel de Nederlandse taal, wordt uiteindelijk officieel erkend als vluchteling en hij rondt de opleiding tot verpleegkundige af.

“En nu, nu zet hij zich elke dag in om voor anderen te zorgen, zoals bij ons op de SEH. Dit doet hij voor zijn ouders. Waar hij eigenlijk ook voor wil zorgen, maar dat gaat niet.” Zijn ouders zijn nog in Afghanistan. Ze zijn bezig met asiel/emigratie naar Canada, maar daar is veel geld voor nodig. “Atiq werkt hard en probeert zoveel mogelijk geld te sparen Wij hebben Atiq ‘in het hart gesloten’ en zijn verhaal heeft ons diep geraakt. Daarom zijn wij een inzamelingsactie gestart. Hopelijk kan hij met de opbrengst van deze inzameling zijn ouders nog sneller in zijn armen sluiten.” 

Doneren kan via gf.me/u/zh2jjb

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief