Eerstejaars leerlingen maken slinger voor senioren: ‘Jullie worden niet vergeten’
Foto: Remko Vermunt

Eerstejaars leerlingen maken slinger voor senioren: ‘Jullie worden niet vergeten’

ROOSENDAAL - Eerstejaars leerlingen van het Da Vinci College, Norbertus Gertrudis Lyceum en Norbertus Gertrudis Mavo hebben, speciaal voor ouderen in de gemeente Roosendaal, slingers gemaakt om te laten weten dat zij niet worden vergeten.


Roosendaalse jongeren hebben kennisgemaakt met het project ‘Ik vergeet je niet’ van CultuurCompaan. Tijdens een kunstzinnige online les met Benjamin Scheltema hebben de leerlingen moeten reflecteren op hun eigen leven. Zo werd er gesproken over wat de leerlingen gelukkig maakt. Dit geluksgevoel hebben de leerlingen omgezet in een tekening. Het idee erachter is ook dat de leerlingen kenbaar konden maken dat ze aan de ouderen denken en begrijpen dat het voor hen een extra moeilijke tijd is. De creaties van de leerlingen zijn afgedrukt en fungeren als grote vlaggen voor 10-meter lange slingers. Maar liefst tien locaties van Stichting Groenhuysen hebben een pakket aan slingers cadeau gekregen namens de scholieren. Eén van die locaties is De Markant in Wouw.

Inmiddels zijn vele ontmoetingsruimtes van de zorgorganisatie aangekleed en opgefleurd met de slingers. “Wat een leuk initiatief om deze vlaggenlijnen aan te bieden aan Groenhuysenlocaties! Wij hebben deze in onze brasserie en in iedere huiskamer opgehangen, zodat er zoveel mogelijk cliënten van kunnen genieten.”, reageert één van de activiteitenbegeleiders. “Cliënten liepen bewonderend langs de slingers, wat een top idee. Hier gaan we nog weken van genieten.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief