Bouw grootste zonnepark van start: 80.000 zonnepanelen voor 10.000 huishoudens
Foto:

Bouw grootste zonnepark van start: 80.000 zonnepanelen voor 10.000 huishoudens

ROOSENDAAL - De eerste werkzaamheden zijn gestart voor de bouw van Solarpark Evertkreekweg. Het zonnepark bestaat straks uit 80.000 zonnepanelen en daarmee levert het genoeg stroom op voor ruim 10.000 huishoudens. Daarmee wordt het het grootste zonnepark in de gemeente Roosendaal. “Dit is een belangrijke stap voor de duurzame ambities van de gemeente Roosendaal aangezien we in 2035 CO2 neutraal willen zijn.”


Solarpark Evertkreekweg komt, zoals de naam al doet vermoeden, naast de Evertkreekweg te liggen ten noordwesten van de stad. Bij het ontwerpen en aanleggen van het park is veel aandacht en zorg besteed aan de biodiversiteit. Daarnaast wordt een recreatieve wandelroute aangelegd met op verschillende punten informatieborden over het zonnepark en natuureducatieve onderwerpen. Ook worden er enkele amfibiepoelen aangelegd en het gras op en rondom het zonnepark wordt ingezaaid met een kruiden- en bloemrijk mengsel wat de komst van bijen, andere insecten en daarmee ook vogels zal stimuleren.  

Wethouder Klaar Koenraad is blij met de komst van het zonnepark. ”Wij zijn in Roosendaal goed op weg om de vastgestelde 75 hectare zonneparken te realiseren. Dit park wordt niet alleen het grootste park, maar ook een prachtig voorbeeld van hoe zo’n zonnepark kan bijdragen aan verschillende doelstellingen binnen onze gemeente, naast de verduurzaming van onze energievoorziening natuurlijk.”

Zo is volgens de wethouder niet alleen de inpassing in de natuur uniek, maar ook de samenspraak met diverse omwonenden en de buurtvereniging in het voortraject. “Ik heb begrepen dat tijdens die gesprekken ook is afgesproken dat de ontwikkelaars van dit park de roeivereniging gaan helpen bij het verduurzamen van hun clubhuis. Verder zal dit zonnepark ook dienst gaan doen als waterbergingsgebied én kunnen bewoners binnenkort participeren in dit zonnepark.”

Zonnepark de Melkbussen
Het bedrijf Obton GreenIPP zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar ook starten met de bouw van zonnepark de Melkbussen. Het project zal 42.000 zonnepanelen omvatten en daarmee 6.600 huishoudens van groene stroom kunnen voorzien. De groene stroom die door beide zonneparken samen wordt opgewekt is een flinke stap voorwaarts voor de groene ambities van de gemeente  Roosendaal.  

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief