Nieuw motto bekend voor Tullepetaonestad: ‘Van goej uize’
Priens, Nar en Sjampetter samen met burgemeester Han van Midden
Priens, Nar en Sjampetter samen met burgemeester Han van Midden (Foto: Archieffoto 2020)

Nieuw motto bekend voor Tullepetaonestad: ‘Van goej uize’

ROOSENDAAL - Tullepetaonen hebben carnaval dit jaar anders gevierd dan andere jaren, maar dat het een carnaval was om nooit te vergeten, dat moge duidelijk zijn. Voor het eerst sinds de oprichting in 1959 organiseerde de Stichting Carnaval Roosendaal geen fysieke activiteiten en daarmee werd het een feest van de ontmoeting, zonder elkaar te ontmoeten.


Bij de traditionele start van het carnavalsseizoen, op 11 november vorig jaar, ging de Tullepetaonse leut voor het eerst digitaal en die lijn werd ook de afgelopen dagen voortgezet. Dat begon op zaterdag 6 februari met een prachtige documentaire over het Priense Swaree. Op carnavalszaterdag was digitaal de sleuteloverdracht te zien, gevolgd door een documentaire over het Roosendaalse carnavalsfeest. Vier oud-prinsen vertelden daarin hun verhaal. 

Priens Markus I: “We zijn de gemeente dankbaar dat ze ook in dit bijzondere jaar het belang van carnaval onderkennen en ons steeds met raad en daad hebben bijgestaan bij alle alternatieve plannen. Dat geldt ook voor de plannen die niet aan de Stichting Carnaval zijn verbonden. Het doet me goed om te zien dat een Tullepetaon zich niet laat kisten en op zoek gaat naar alternatieven, die ook binnen de huidige maatregelen wel mogelijk zijn. Carnaval blijft immers een volksfeest.”

En dat was vooral op carnavalszaterdag te merken in de Roosendaalse binnenstad. Tal van mensen kwamen toch naar de Markt in Roosendaal. De één om een alternatieve optocht te lopen, de ander om gewoon even een drankje te doen met gelijkgestemden. Echt druk was het niet en er werd goed ruimte gehouden, maar toch was er een heel klein vleugje van het echte carnaval te voelen. 

Op carnavalszondag was de documentaire over ‘t Swaree nog eens te zien én een Kiendermiddag hoorspel. Dinsdag 16 februari werd voor de laatste keer stilgestaan bij deze bijzondere carnaval met een prijsuitreiking van de kleurwedstrijd, een online kinderoptocht, de sluiting van het leutfeest én het nieuwe motto werd geprojecteerd op de televisietoren: ‘Van goej uize’

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief