Foto: Theo Scholten

Skaten op de Biggelaar of Roselaar? Als het aan de VVD ligt, kan dat snel!

ROOSENDAAL - Kan de gemeente Roosendaal met enige spoed een parkeerdek van de Biggelaar of Roselaar openstellen op bepaalde momenten voor skaters? Dat wil Sanneke Vermeulen van de VVD-fractie weten.


Het idee heeft Sanneke afgekeken van Heerenveen. Daar heeft het college van burgemeester en wethouders één parkeerdek opgesteld voor skaters. Op een vrijdagavond (18:00-20:30) kunnen jongeren onder begeleiding van jongerenwerk heerlijk skaten. “Tijdens deze coronacrisis is het lastig voor de jeugd om door de maatregelen een hobby of sport uit te oefenen. Voor jongeren is er ook weinig te doen en zij zoeken een uitlaatklep. Voor een groep jongeren is skaten een manier om hun energie kwijt te kunnen”, stelt Vermeulen.

Het initiatief uit Heerenveen is volgens Vermeulen succesvol. Al drie vrijdagavonden kwamen er ruim 60 jongeren op af. “Wij zien hier kansen voor onze eigen stad Roosendaal. De parkeergarages De Biggelaar en Roselaar staan door de coronacrisis al maanden leeg.” Vermeulen wil dan ook weten of het initiatief uit Heerenveen ook in Roosendaal kan landen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
Vacatures

Bezorger Altena Nieuws

Andel, Veen, Nieuwendijk, Wijk en Aalburg, Sleeuwijk

Logistiek & kwaliteits medewerker

Etten-Leur

Baliemedewerker

Roosendaal

Teamleider Kartonnage, diverse leerlingen

Oss

Vakantiebezorger Altena Nieuws

Andel, Wijk en Aalburg