Olga Stikkel: ‘Iedere dag gingen we met een volle vuilniszak naar huis’
Foto:

Olga Stikkel: ‘Iedere dag gingen we met een volle vuilniszak naar huis’

ROOSENDAAL - Zwerfafval blijft één van de grootste ergernissen in de gemeente Roosendaal. Van blikjes, flesjes en snoepwikkels tot een waterpijp, bestek en zelfs een Koran. Olga Stikkel is in al die jaren dat ze zwerfafval opruimt al het nodige tegengekomen. “Onderweg krijg je altijd wel een duimpje van mensen of een gezellig praatje.”


Het opruimen van zwerfafval begon voor Olga al in 2008. “Samen met mijn man en de hond liepen we bijna iedere dag wel in het bos en we irriteerden ons enorm aan de hoeveelheid troep. Op een dag zeiden we tegen elkaar: ‘We kunnen twee dingen doen: blijven zeggen wat een troep het is óf er zelfs iets aan doen.’” Zo gezegd, zo gedaan. Iedere dag zette Olga en haar man de auto weer op een andere plek, zodat ze een ander deel van de Rucphense Heide konden opruimen. “Drie weken lang gingen we iedere dag allebei met een volle vuilniszak weer naar huis. Daarna was het een kwestie van bijhouden.” 

Ook in de wijk Kortendijk was Olga altijd fanatiek met afval inzamelen. “In 2015 heb ik honderd zakken met zwerfafval ingezameld in een jaar.” Olga kreeg vanuit de gemeente handschoenen en een knijper en ze kocht zelf een karretje om het zwerfafval allemaal mee te nemen. “Ik mocht de gemeente appen en dan kwamen ze het afval bij mij thuis ophalen.” In de loop van de jaren is Olga wel wat minder fanatiek geworden. “Er komt geen einde aan. Soms heb je iets net schoon en dan loop je er een uur later voorbij en zie je dat er alweer iets ligt.” Gelukkig heeft Olga ook mensen uit de buurt enthousiast gemaakt voor het opruimen van zwerfafval. “En ik zie dat het er steeds meer worden, dat is positief.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief