Piet van Meel: ‘Zelfs in het buitengebied wordt er veel zwerfafval opgeruimd’
Foto:

Piet van Meel: ‘Zelfs in het buitengebied wordt er veel zwerfafval opgeruimd’

WOUW - Piet van Meel is al 74 jaar oud, maar hij is nog iedere dag bezig met (zwerf)afval. Als coach van Schoon Wouw werkt hij al 12 jaar lang aan het schoner maken en houden van de straten en pleinen in Wouw. 


Als coach van Schoon Wouw houdt Piet van Meel zich eigenlijk met drie dingen bezig. Hij zorgt dat er voldoende hondenpoepzakjes aanwezig zijn in de achttien dispensers in Wouw, hij bekommert zich om de kroonringen voor het ophalen van plastic afval in het dorp en hij is coördinator van de vele vrijwilligers en verenigingen die zich bezig houden met het opruimen van zwerfafval. “We hebben 29 vrijwilligers, twee basisscholen, de scouting én de voetbalclub helpen allemaal bij het schoonhouden van het dorp”, legt Van Meel uit. 

Hij zorgt via de gemeente dat iedereen voorzien is van handschoenen, grijpers en vuilniszakken en hij regelt, samen met de inwoners en de gemeente, dat de zakken opgehaald worden. “Ik heb thuis een kaart waarop ik inkleur welke straten en pleinen worden meegepakt en we hebben nu zo’n negentig procent van de kaart ingekleurd”, vertelt Van Meel trots. 

“Zelfs in het buitengebied wordt er veel zwerfafval opgeruimd en we lopen bijvoorbeeld ook naar de rotonde bij Designer Outlet Roosendaal. Dat is misschien niet helemaal ons gebied, maar het zijn wel vaak jongeren uit Wouw die deze route fietsen van en naar school.” In de twaalf jaar dat Piet dit doet is het aantal vrijwilligers flink toegenomen. “Ik ben trots op hoe het de afgelopen jaren is uitgebouwd.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief