Vakjurylid Ton Engelen reikt de prijs uit aan winnaars Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts.
Vakjurylid Ton Engelen reikt de prijs uit aan winnaars Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts. Foto: Joris Hendrickx

Niet één, maar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’

Algemeen

ROOSENDAAL - Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.

Na het bekendmaken van de genomineerden ging de stembus open en kon iedereen zijn stem uitbrengen op wat voor hen het beste idee was. Én dat gebeurde massaal. Maar liefst 1176 stemmen kwamen er binnen. Uiteindelijk won het Rollende speelbord met 40,8% van de stemmen. Met een smoes lokten we Ida afgelopen dinsdag naar het Odensehuis. ‘Ik ben er helemaal stil van. Ik had het echt niet verwacht.’ Ook Ellen en Emmy werden overvallen op hun werklocatie Wiekendael. ‘Toen we zagen dat Ida er met de publieksprijs vandoor ging, schatten we onze kansen klein. Ongelooflijk dat we nu toch de vakjuryprijs winnen.’

Vakjury unaniem
De vakjury bestaande uit Marjolein de Jong (voorzitter raad van bestuur Groenhuysen), Ton Engelen (lid Vrienden van Groenhuysen) en Jiska van den Broek (directeur Zorgbelang Brabant Zeeland) koos unaniem voor de regie tablet: ‘Het idee vergroot de eigen regie van klant. Zij krijgen inzicht in hun eigen behandelprogramma en zien waar ze aan toe zijn. Daarnaast helpt het ook de medewerkers, om hen te ontzorgen in vragen die klanten via de tablet zelf kunnen opzoeken. Wel zijn we kritisch op het feit dat misschien niet iedere klant goed overweg kan met tablet. Dat moet niet leiden tot ongenoegen bij professional. De aankomende pilot helpt hopelijk bij het generen van genoeg inzichten om het verder uit te rollen binnen onze organisatie. Want het is breed inzetbaar en makkelijk uit te voeren.’

Prijs verzilveren
Naast eeuwige roem als winnaar van het beste idee, krijgen de winnaar ook een bedrag ter waarde van €1.000. De enige voorwaarde is dat de invulling op de een of andere manier ten goede komt aan Groenhuysen. Een leuke activiteit met collega’s, een activiteit voor de bewoners of een bijdrage om de werklocatie te verbeteren voor medewerkers en/of bewoners. Hoe ze dit geld besteden, mogen ze zelf weten.

Vervolg Beste idee
De genomineerde ideeën Samenzijn en Podcast vielen helaas buiten de prijzen, maar dat wil niet zeggen dat Groenhuysen niet de mogelijkheid onderzoekt om deze ideeën toch uit te werken. Dit geldt trouwens voor alle ideeën die dit jaar binnenkwamen. De komende maanden passeren alle ideeën de revue in Het Innovatie Platform (HIP) van Groenhuysen. Én volgend jaar gaan we opnieuw op zoek. Was je deze keer te laat, maar heb je een fantastisch idee? Stuur hem dan in via innovatie@groenhuysen.nl. Geef jouw idee vleugels en reis mee!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief