Roosendaalse hotels vragen kwijtschelding toeristenbelasting: ‘We zijn afhankelijk van reizigers’
Foto: Google Maps

Roosendaalse hotels vragen kwijtschelding toeristenbelasting: ‘We zijn afhankelijk van reizigers’

ROOSENDAAL - Drie Roosendaalse hotels hebben zich gemeld bij de gemeente Roosendaal. Zij vragen aandacht voor de financiële problemen waarin de hotelbranche zich momenteel bevindt. “Het zou voor de ondernemers in de hotelbranche in Roosendaal een verlichting zijn, wanneer u ons tegemoet zou komen in met name de toeristenbelasting.”


De eigenaren van Hotel Tongerlo, Hotel Central en Hotel Goderie hebben een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders. Zij stellen dat het voor de hotelbranche niet mogelijk is om op een alternatieve wijze nog enig inkomen te verkrijgen. “Aangezien wij de kost verdienen met het verhuren van kamers en dus afhankelijk zijn van reizigers.” 

Volgens de eigenaren was begin 2020 al te merken dat de reizigers wegbleven. “Wij zullen naar alle waarschijnlijkheid ook langer met de nadelige gevolgen geconfronteerd worden, aangezien wij erg afhankelijk zijn van buitenlandse gasten en het nog maar de vraag is wanneer andere landen versoepelingen mogelijk maken. U zult dus begrijpen dat wij erg getroffen worden in deze crisis en wij met ons verdienmodel moeilijk kunnen switchen naar een andere vorm van inkomen.”

Toen op 13 februari een brief bij de ondernemers op de mat viel omtrent de toeristenbelasting was dat dan ook ‘pijnlijk’. In de brief werd aangekondigd dat er deze maand nog aangifte Toeristenbelasting gedaan moest worden over 2020 en dat de voorlopige aanslag over 2021 in juli ontvangen zal worden. “Er is weliswaar een voorbehoud gemaakt die rekening houdt met minder reizigers, maar de omzet van ons als hotelbranche is vele malen minder dan 50 procent, hetgeen nu als marge wordt gehanteerd.”

Zij vragen dan ook, gezamenlijk, om kwijtschelding van die toeristenbelasting. “Wij zijn op de hoogte van het voornemen om de precariobelasting kwijt te schelden of in ieder geval een korting op deze belasting te geven. De hotels in Roosendaal hebben echter een minimaal terras, welke vaak niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Ze dienen vaak als service voor gasten die in de hotels overnachten en hebben dus geen commercieel uitgangspunt. Het eventueel kwijtschelden van de precariobelasting levert de ons dus niet direct een kostenbesparing op.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief