A58
A58

Omlegging A58 is geen prioriteit voor ‘t Rijk: ‘Er zijn urgentere verkeersknelpunten’

ROOSENDAAL - Een eventuele omlegging van de A58 bij Roosendaal staat de komende jaren niet op de planning bij het Rijk. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten op vragen vanuit de politiek. “Tot op heden is de omlegging van de A58 geen regionale, provinciale of landelijke prioriteit.”


In januari 2020 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen met de titel: ‘Aan de slag met de omlegging van de snelweg A58’. Doel van deze motie was om de gemeente aan de slag te laten gaan met de mogelijke omlegging van de A58. Op 9 juli 2020 liet het college al weten dat er wel gesprekken zijn gevoerd, maar dat er nog niet veel vooruitgang is geboekt. De omlegging is in regioverband inmiddels meerdere keren besproken, maar omdat er geen structurele knelpunten zijn op het gebied van doorstroming of geluid ontbreekt de noodzaak om de A58 om te leggen. 

“Vanuit het Rijk en provincie wordt de aandacht de komende jaren verlegd naar het beter benutten van de huidige infrastructuur. Het Rijk investeert meer in fietsstimulerende maatregelen (Nationaal Programma Fiets) en modal shifts (werkgevers aanpak, HUBs). Dit gaat ook effecten hebben op de A58”, aldus het college. Binnen de regio zijn dan ook meer urgente verkeersknelpunten met een regionaal belang die de gemeente Roosendaal samen met andere gemeenten wil agenderen richting het Rijk. “Voor Roosendaal zijn dat vooral de directe snelle treinverbinding richting Antwerpen en oplossingen voor het goederenvervoer per trein.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief