Foto:

Nieuwe regeling voor Roosendalers die door coronacrisis vaste lasten niet kunnen betalen

ROOSENDAAL - Inwoners van de gemeente Roosendaal die vanwege een terugval in inkomsten de noodzakelijke woonlasten niet meer kunnen betalen, kunnen daar vanaf deze week ondersteuning voor aanvragen. De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is een landelijke regeling die door gemeenten nader ingevuld wordt. De gemeente Roosendaal heeft hiervoor vanuit het Rijk 604.478 euro voor gekregen.


De regeling die vanaf 2 maart is ingegaan is er voor huishoudens die bijvoorbeeld door baanverlies, terugloop van opdrachten of noodgedwongen sluiting van de zaak in coronatijd minimaal 25 procent netto minder inkomen hebben ten opzichte van januari of februari 2020. Voor veel mensen in deze situatie drukken de woonlasten op dit moment zwaar op het huidige inkomen, waardoor zij in de problemen dreigen te komen bij de betaling van bijvoorbeeld huur, hypotheekrente of de rekeningen voor gas, water en elektriciteit.  

Particulieren, zelfstandigen en ondernemers kunnen een aanvraag doen voor een tijdelijke uitkering als tegemoetkoming in de noodzakelijke woonlasten. Dit geldt ook voor mensen die in de WW zijn beland of al gebruik maken van regelingen uit een ander steunpakket van de overheid. Overigens tellen voor de TONK alleen de privé woonlasten.

Aanvragen  

Werkplein Hart van West-Brabant gaat de regeling uitvoeren voor de D6-gemeenten en dus ook voor de gemeente Roosendaal. Het TONK-loket is sinds 2 maart geopend en gaat in met terugwerkende kracht op 1 januari 2O21 en loopt tot 1 juli 2O21.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief