Afbeelding

Roosendaal ‘maakt gezond gewoon’ tijdens de FITWEEK!

Door: Sandra Broosus Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal staat van 8 tot en met 14 maart in het teken van gezonde en fitte inwoners. In deze week vragen we iedereen gezonde keuzes centraal te zetten. Door Jongeren op Gezond (JOGG Roosendaal) en heel veel andere partners is er een mooi programma samengesteld waar o.a. scholen, kinderopvang, ouders en sportverenigingen aan deel kunnen nemen.

JOGG Roosendaal werkt samen met heel veel partners al jaren hard aan een gezondere omgeving voor kinderen door bijvoorbeeld een gezonder aanbod in de (sport)kantine te realiseren, watertappunten te openen, voorlichting te geven aan ouders en kinderen. Daarnaast zetten we gezondere evenementen op de kaart en wordt er hard gewerkt aan een gezondere omgeving voor scholen en kinderopvang. In de FITWEEK wordt deze gezonde aanpak ondersteunt door heel veel partners, die hierin het goede voorbeeld geven onder de vlag van RSD FIT!

Programma van de FITWEEK!

JOGG Regisseur Meike van Wezel benadrukt nogmaals dat het juist in deze tijd belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen en fit te blijven. In de FITWEEK! staan we daar extra bij stil. Je kunt zelf iets op touw zetten of deelnemen aan één van de activiteiten of inspiratiemomenten die gepland staan. Denk bijvoorbeeld aan een webinar kinderarmoede, bewegend leren of moestuinieren. Doe met je klas of groep mee met de BeweegBingoBattle of haak aan bij de smoothiechallenge. Maar ook CultuurKompaan en de Bibliotheek hebben in deze week een leuk gezonde aanbod voor scholen en kinderopvang.

Watertappunt

We trappen op maandag 8 maart af met het openen van een watertappunt bij OBS de Wending, er wordt een stormbaan geopend bij BSC Roosendaal en we vieren het certificaat gezonde school op OBS de Klimroos. We sluiten de week af met huldiging van de prijswinnaars van het succesvolle programma Heel Roosendaal Kookt.

Meer informatie en opgave

Nieuwsgierig geworden naar de FITWEEK!? Kijk voor meer informatie over deelname en inschrijving op www.jogg-roosendaal.nl of mail naar meike.joggroosendaal@ssnb.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief