Wethouder René van Ginderen en voorzitter jongerenraad Sebastiaan Waegemaekers bij nieuw ingerichte studieplekken in theater de Kring
Wethouder René van Ginderen en voorzitter jongerenraad Sebastiaan Waegemaekers bij nieuw ingerichte studieplekken in theater de Kring Foto: Timo Reisiger

Buitenshuis studeren? Gemeente creëert ruim zestig nieuwe studieplekken

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Roosendaalse jongeren die liever buiten de deur studeren, kunnen vanaf deze week terecht op zes extra locaties. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. In totaal zijn er 61 studieplekken gecreëerd op zes verschillende locaties: De Kring, Herstaco Stadion, Associate Degrees Academie, Broedplaats, Huis van de Westrand en Kalsdonk.

Onderzoek van de Jongerenraad wees uit dat er dringend behoefte is aan extra studieplekken. Met de huidige uitbreiding verwacht de gemeente Roosendaal dat op korte termijn is voorzien in deze behoefte. Studenten en scholieren die thuis niet over goede studiefaciliteiten beschikken en die ook niet terecht kunnen op school, kunnen nu ook hier terecht.  

Wethouder René van Ginderen, die samen met de voorzitter van de Jongerenraad Sebastiaan Waegemaekers de studieplekken in De Kring bekeek, is blij dat een aantal organisaties zo snel studieplekken beschikbaar hebben gesteld. “In deze tijd is het ontzettend belangrijk dat studenten een plek hebben waar ze prettig kunnen studeren. Dankzij dit aanvullende aanbod is er voorlopig voor iedereen wel een geschikt plekje te vinden. Maar we zijn met organisaties in gesprek voor nóg meer plekken. Met o.a. de schoolexamenweken, eindexamens, proefwerkweken en tentamenweken in aantocht is dat natuurlijk heel goed nieuws”. 

Gratis, maar wel met voorwaarden 

Het gebruik van de studieplekken is wel aan regels gebonden. Studenten moeten zich vooraf melden om een plekje te reserveren. Daarnaast kan er alleen individueel gestudeerd worden. Het  zijn dus geen ontmoetingsruimtes om bijvoorbeeld projectbesprekingen te houden. Ook is het verplicht om mondkapjes te dragen als studenten zich door de gebouwen bewegen. Zodra men op zeker anderhalve meter van de medestudenten zit om te studeren, mag het mondkapje af.

Kijk voor meer informatie over aanmelden en openingstijden hier.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief