Recordaantal anonieme meldingen in 2020: Vooral veel hennepkwekerijen opgerold in Roosendaal
Foto:

Recordaantal anonieme meldingen in 2020: Vooral veel hennepkwekerijen opgerold in Roosendaal

ROOSENDAAL - De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant heeft in 2020 een recordaantal meldingen ontvangen via Meld Misdaad Anoniem (M.). In totaal hebben 2662 mensen een melding gemaakt. Het jaar daarvoor waren dat er nog 1809. Op basis van deze informatie heeft de politie 192 aanhoudingen kunnen verrichten.


De invloed van de lockdown is duidelijk terug te zien in het criminaliteitsbeeld, zo blijkt uit een analyse van de jaarcijfers. Door de maatregelen tegen het coronavirus waren signalen van onder andere drugshandel op straat en vanuit woningen meer zichtbaar en nam cybercrime toe. Ook werd er fors meer gemeld over geweldsdelicten, zoals mishandeling en openlijke geweldpleging. De eenheid Zeeland-West-Brabant heeft bijna het hoogste aantal meldingen per 10.000 inwoners, namelijk 17,7. Alleen in Limburg werden meer meldingen gedaan.

In onze regio zijn er vooral tips binnengekomen over softdrugs (1061), harddrugs (880) en geweldsdelicten (200). Woordvoerder Marc Janssen: “Over vrijwel alle vormen van criminaliteit werd vorig jaar meer gemeld. De maatschappelijke betrokkenheid is enorm hoog. Ernstige misstanden in de samenleving worden minder geaccepteerd en mensen zijn vaker bereid om signalen van criminaliteit te melden.”

In februari 2020 kwamen er bijvoorbeeld verschillende anoniemen meldingen binnen van hennepkwekerijen in Roosendaal. In een woning aan de Flintdijk in Roosendaal vond de politie 90 moederplanten en ongeveer 4.500 hennepstekken, ook aan de Moerasberg, Mathildadonk en de Heijermanslaan werden hennepkwekerijen aangetroffen. Daarnaast stuitte de politie ook op hoeveelheden harddrugs, waaronder cocaïne, amfetamine en XTC. 

In juli trof de politie 10.8 kilo hennep aan in een woning aan de Bredaseweg in Roosendaal. Mede dankzij een M.-tip kwamen agenten de hoeveelheid hennep op het spoor. Op 23 december trof de politie bijna zeven kilo gedroogde hennep aan in een woning in Roosendaal. Dit gebeurde eveneens naar aanleiding van tips via Meld Misdaad Anoniem.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief