Een deelnemer van 'Ik vergeet je niet' laat trots het resultaat van een opdracht zien.
Een deelnemer van 'Ik vergeet je niet' laat trots het resultaat van een opdracht zien. Foto: CultuurCompaan

Oplaadmoment en nieuwe opdrachten ‘Ik vergeet je niet’

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Een gedeeltelijke lockdown, vreemde en onrustige tijden, weinig te doen of te beleven… Het team van ‘Ik vergeet je niet’ vindt het tijd voor wat positiefs. Even ontladen en opladen in coronatijd. Natuurlijk met een culturele en kunstzinnige insteek.

Net zoals bij de start van ‘Ik vergeet je niet’ – geïnitieerd door CultuurCompaan en CC-Educatie – in maart 2020 worden ook nu weer creatieve opdrachten aangeboden, ontwikkeld door lokale kunstenaars. Maar liefst 12 weken duurt de oplaadperiode.

Vanaf 26 maart is er om de week op vrijdagochtend een Oplaadpunt bij Buurthuis Keijenburg. Na aanmelding voor ‘Ik vergeet je niet laadt op’, ontvangt men een uitnodiging om naar het Oplaadpunt te komen – op een vastgesteld tijdstip én coronaproof. Daar wordt een gevulde Meemaaktas uitgereikt om thuis creatief aan de slag te kunnen.

Bovendien worden deelnemers uitgenodigd om rondom het Oplaadpunt een klein, uitgestippeld ommetje te maken. Dit wandelingetje is creatief en cultureel aangekleed door het team van ‘Ik vergeet je niet’. De (thuis) gemaakte werken kunnen de deelnemers na twee weken inleveren bij het Oplaadpunt en daar krijgt men een nieuwe opdracht. Alle creaties worden uiteindelijk gezamenlijk gepresenteerd.

Verbinding en contact

Samen met kunstenaars Diana Walravens, Iwaz en Yvonne Telleman probeert het team van ‘Ik vergeet je niet’ via dit project verbindingen tot stand te brengen en contact te maken. Samenwerken, maar dan op afstand. Bovendien staan de kunstenaars wekelijks klaar om telefonisch een praatje met te maken met de deelnemers of om vragen te beantwoorden over de opdrachten.

Aanmelden en meer informatie

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden en/of meer informatie opvragen bij Pauline Uijtdehaag via info@cultuurcompaan.nl of op 06-30118408. Op www.cultuurcompaan.nl/ik-vergeet-je-niet is ook informatie te vinden over ‘Ik vergeet je niet laadt op’.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief