Afbeelding
Foto: Google Maps

VLP vraagt aandacht voor achterstallig onderhoud in buitengebied

Door: Remko Vermunt Algemeen

NISPEN - Welke budgetten heeft de gemeente Roosendaal voorhanden voor het onderhouden van het buitengebied? En is dat voldoende? Dat wil Eric de Regt (VLP) weten na een rondgang door het buitengebied van Nispen. “Onze fractie is blij met ons mooie en grote buitengebied. We maken ons echter ook grote zorgen om de (achterstallige) staat van onderhoud.”

De Regt werd door bewoners van het buitengebied van Nispen benaderd omdat de staat van onderhoud ten wensen over zou laten. “Een rondgang met hen door dit gebied, met name in en rondom de Nigtestraat, leert dat er gevaarlijke en ongewenste situaties ontstaan”, concludeert De Regt. 

Zo is er bijvoorbeeld geen of nauwelijks onderhoud aan de bermen, wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen voor fietsers die uit moeten wijken én bosschages worden amper of niet gesnoeid. “Bosschages reiken tot, of zelf over, de weg, waardoor bij tegemoetkomend of voorbijrijdend verkeer niet uitgeweken kan worden, met alle risico’s van dien.”

Na de laatste tijd het buitengebied steeds meer opgezocht wordt door recreanten is het volgens de VLP-fractie belangrijk ‘dat er goede randvoorwaarden geschapen moeten worden om deze diversiteit aan functies te kunnen borgen en in goede harmonie samen te kunnen laten gaan’. 

De Regt wil dan ook weten of de gemeente op de hoogte is van deze problemen én of er voldoende geld beschikbaar is om het onderhoud op te pakken. “Bent u er zich van bewust dat de afgelopen jaren een explosieve groei van recreatieve fietsers is ontstaan en dat dit conflicteert met het drukke landbouwverkeer in het buitengebied met vaak smalle weggetjes? Zo ja, welke acties heeft u ondernomen om dit veilig en in goede harmonie te kunnen laten plaatsvinden?”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief