Foto: Remko Vermunt

Sportstudenten vanaf nu in te huren via speciaal loket: ‘Samen maken we Roosendaal vitaler’

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft, samen met CIOS Zuidwest en de Fontys Sporthogeschool, het Sport Studenten Loket Roosendaal opgezet. Een handig platform waar bedrijven, verenigingen en andere instanties terecht kunnen voor allerlei soorten ondersteuning op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.


Uitvoerder van dit loket is Sportservice Noord-Brabant. Jerome de Clercq legt namens SSNB uit hoe het werkt: “De doelstelling van deze drie partners is om de Roosendalers vitaler te maken. Daar kunnen de sportstudenten goed bij helpen. Dankzij dit loket kunnen we hbo- en mbo-studenten inzetten voor vraagstukken die leven in de samenleving.”

Een voorbeeld is de Streetwise Cup die afgelopen woensdag gestart is op twee locaties in Roosendaal. “Wij kregen vanuit de gemeente Roosendaal de vraag of we iets konden organiseren voor jongeren”, legt De Clercq uit. “Die vraag hebben wij via het Sport Studenten Loket Roosendaal uitgezet bij de leerlingen van de FOntys Sporthogeschool. Zij hebben de Streetwise Cup opgezet, promotie gemaakt, ze hebben de werving van de teams op zich genomen en zij coördineren de boel. Maar, zij hebben op hun beurt ook weer aangeklopt bij het loket voor extra handjes tijdens de wedstrijden. Zo helpen de CIOS-studenten vandaag mee met het begeleiden van de teams.”

Een kruisbestuiving tussen de verschillende partijen met als resultaat een leuke activiteit voor de jongeren. “Maar je kan aan veel meer dingen denken, bijvoorbeeld een school die extra handjes nodig heeft voor een sportdag, maar ook een bedrijf dat onderzoek wil laten doen naar de vitaliteit van zijn medewerkers.” Al die instanties kunnen zich melden bij het loket en samen met Jerome gaan zij bekijken wat haalbaar is en binnen welk termijn. “Aanmelden kan via www.rsdfit.nl

Sportwethouder René van Ginderen is in ieder geval blij met het loket. “Dit past perfect binnen de ambities van de gemeente en het FIT!-akkoord wat we vorig jaar hebben gesloten met ruim 40 organisaties in onze gemeente. Van organiseren en ondersteunen en promoten van evenementen tot onderzoek naar sport- en beweegonderzoek of het beschikbaar stellen van sport- en beweegpakketten, met of zonder instructeurs. Je kunt zelfs langjarige partnerships aangaan voor regelmatig terugkerende activiteiten. Het kan allemaal bij het SSLR-loket.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief