Entree TV Vierhoeven.
Entree TV Vierhoeven. Foto: Dennis Frankfort

Tennisvereniging Vierhoeven slaat de weg verder in met verduurzaming

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Een hot topic op de politieke kalender is de verduurzaming van de maatschappij. Zowel privé als in het bedrijfsleven als bij Vierhoeven is de roep om daar een steentje aan bij te dragen. De eerste stap die al een aantal jaar geleden genomen werd, was om het paviljoen te voorzien van zonnepanelen en de daaruit verkregen energie om te zetten naar het gebruik voor ons park.

Als vereniging willen we daar nog meer stappen in nemen zodat we ons “groen” karakter nog meer kracht kunnen bijzetten. De volgende stap die we daar in genomen hebben is om één van de 100 containers te bemachtigen die ABN/AMRO gesponsord heeft vanuit hun rol bij het welbekende worldtournament in Rotterdam.

Tijdens dit toernooi hebben ze voor het eerst gebruik gemaakt van een recyclebare tennisbal die tot stand gekomen is door de inname van tennisballen.

Op ons park zal een inzamelcontainer geplaatst worden waardoor we de oude tennisballen kunnen inzamelen en deze een tweede leven kunnen geven. En nog belangrijker dat we hiermee een stukje verantwoordelijkheid nemen voor een beter milieu en leefomgeving.

Op de achtergrond zijn we met nog veel meer initiatieven bezig om de club nog verder sustainable te maken. In navolging van de Gemeente Roosendaal willen wij graag het “TENNIS HUIS” van Roosendaal worden waarbij de nadruk komt te liggen op het inzetten en gebruik maken van de circulaire economie. Als er ideeën zijn en die aan kunnen sluiten bij ons als vereniging dan nodigen we mensen en bedrijven uit om ons te inspireren waardoor we nog heel veel jaren kunnen genieten op ons mooie park.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief