Kunstenaar Diana Nooten.
Kunstenaar Diana Nooten. Foto: Patrick Roelofs

Eye-Candy 28 bij Galerie Anita Ammerlaan

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Vanaf zaterdag 3 april is Eye-Candy 28 te bezoeken bij Galerie Anita Ammerlaan. Tijdens deze bijzondere expositie is het werk van 9 professionele kunstenaars te zien in de 1150m2 grote galerie van kunstenaar Anita Ammerlaan aan de Markt 39 in het centrum van Roosendaal.

Kunstwerken van de volgende kunstenaars zijn tot en met zondag 4 juli te bewonderen: Diana Nooten (schilderijen), Jac Brouwers (ruimtelijk werk), Bojan Gurbaj (schilderijen), Gita Kalishoek (schilderijen), Nancy Luijks (schilderijen), Angelique v.d. Hout (schilderijen), Tatiana Korchagina (schilderijen), Janneke Rottier (schilderijen) en Anita Ammerlaan (schilderijen). Bovendien zijn er prachtige kunstwerken en meubels uit Marrakech (Marokko) te bewonderen.

De expositie biedt weer een mooie diversiteit met schilderijen in verschillende stijlen, ruimtelijk werk en meubels. De galerie is voorlopig te bezoeken op afspraak van vrijdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Diana Nooten uit Oosterhout is één van de exposanten. Diana: “Dit jaar zette corona alles stil. Ook bij mij. Ik kreeg geen streep meer op papier, geen verf meer op doek. Tot ik besloot dat het genoeg was geweest. Ik was het puzzelen en klussen moe. Er moest iets veranderen.

Ik haalde oude werken boven, keek er nog één keer goed naar en begon er overheen te schilderen. Het roer ging om. Voor de eerste keer schilder ik zonder vooropgezet plan. Geen schetsen, niet vasthouden aan oud werk. Gevoel werd mijn houvast. In deze verwarrende tijd had ik een nieuwe bron van energie nodig. En gek genoeg is corona zelf die motivatie geworden. Een soort levenselixer, dat je in de kleuren en de vloeibare mengelingen van mijn nieuwe werken terugziet. Wat een zware tijd was, werd uiteindelijk ook een vruchtbare tijd. Een tijd waarin ik mijn kwasten amper neer kan leggen”.

Patrick Roelofs: ”Met het bijzondere werk van de 9 exposanten en de bijzondere items uit Marrakech, zijn wij er van overtuigd dat Eye-Candy 28 in de smaak zal vallen bij kunstliefhebbers. Tijdens deze expositie presenteren wij een collectie met een mooie diversiteit in onze 1150m2 grote galerie. In verband met de situatie omtrent het Coronavirus organiseren wij geen opening. Dat vinden wij natuurlijk erg jammer.”

Een afspraak maken om deze expositie te bezoeken, kan via mail: info@anitaammerlaan.com.
Locatiegegevens: Galerie Anita Ammerlaan, Markt 39, Roosendaal, www.anitaammerlaan.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief