Foto:

Beschermde dorps- en stadsgezichten? ‘We willen dit bewaren voor toekomstige generaties’

ROOSENDAAL - Als het aan Eric de Regt (VLP) ligt worden verschillende straten, pleinen en andere gebieden in de gemeente Roosendaal aangewezen als ‘beschermde dorps- en stadsgezichten’. De Regt wil hiermee zorgen dat het beeldbepalende uiterlijk van dorpen en de stad behouden blijft.


Namens de VLP heeft Eric de Regt daarom een motie opgesteld en inmiddels wordt die motie door negen van de elf partijen ondertekend. “Met deze motie wil ik bewerkstelligen dat er in onze gemeente beschermde dorps- en stadsgezichten komen zodat karakteristieke/monumentale dorps- en stadsgezichten bewaard blijven voor toekomstige generaties; De authenticiteit van onze gemeente dient wat mij betreft gewaarborgd te blijven”, stelt De Regt.

In de motie worden al een aantal mogelijke gebieden benoemd. Denk bijvoorbeeld aan het historische lint van Roosendaal: de Markt met Raadhuisstraat en Molenstraat in het bijzonder, het gebied rondom de Badhuisstraat, Boulevard Antverpia en een gedeelte van de Hulsdonksestraat, het marktplein van Wouw en de Roosendaalsestraat en Bergsestraat, de kern van Wouwse Plantage (Plantagebaan), Parklaan en omgeving, delen van de wederopbouwwijk Kalsdonk en het parochiecentrum in de wijk Burgerhout.

In de motie roept De Regt het college op om onderzoek te doen naar de genoemde gebieden, daarbij wordt gevraagd om te onderbouwen en te motiveren waarom ze voor een beschermde status in aanmerking zouden moeten komen. “Als dit gebeurd is kan de Raad een besluit nemen om deze gebieden daadwerkelijk aan te wijzen als beschermd gebied. Daarna moeten voor deze gebieden nieuwe bestemmingsplannen worden gemaakt en in de nieuwe omgevingswet worden ingepast. Uiteraard is hierbij participatie van de inwoners een belangrijk onderdeel, mede vanwege de beperkingen die een beschermde status met zich mee kan brengen.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief