Foto: Remko Vermunt

Zorgen over verkeersveiligheid Burgemeester Freijterslaan

ROOSENDAAL - Is de gemeente Roosendaal bekend met de zorgen van bewoners van de Burgemeester Freijterslaans over de huidige verkeerssituatie en zijn er recent nog snelheidsmetingen uitgevoerd? Dat zijn twee vragen die de Roosendaalse Lijst heeft gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.


“De bewoners zijn nog altijd niet vergeten dat hier vier jaar geleden een dodelijk ongeval heeft plaatsgevonden. Een auto waarin meerdere mensen zaten, botste tegen een pilaar van een viaduct met dodelijke afloop tot gevolg. Bewoners zijn bang dat herhaling van dit voorval dreigt, nu zij vaststellen dat het (veel te) hard rijden nog steeds plaatsvindt”, stellen Peter Raijmaekers en Marco Schillemans. Daarom willen zij weten of er sindsdien acties zijn ondernomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

Onlangs maakte de gemeente ook bekend in gesprek te zijn met het Openbaar Ministerie om in aanmerking te komen voor een mobiele flitspaal die op meerdere plekken kan worden ingezet. “Komt de Burgemeester Freijterslaan hier volgens u ook voor in aanmerking?” Daarnaast willen Raijmaekers en Schillemans weten of de gemeente zogenaamde Dynamische Snelheid Indicatoren oftewel ‘smiley’s’ in kan zetten op de Freijterslaan. “Zijn er volgens u nog andere (snelheidsbeperkende) maatregelen te treffen ten behoeve van de verkeersveiligheid in de Burgemeester Freijterslaan?”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief