Foto: Remko Vermunt

Lente op de kinderboerderij: ‘We missen de mensen enorm’

ROOSENDAAL - De lente is begonnen en dat is te zien bij kinderboerderij Minnebeek in Roosendaal. Er heeft een ware geboortegolf plaatsgevonden bij de geitjes. “Het is jammer dat de kinderboerderij nog dicht is, maar bij goed weer zijn de lammetjes wel buiten te zien”, vertelt Joyce de Lange.


Joyce is al sinds 2010, namens Groenhuysen, de beheerster van kinderboerderij Minnebeek. Zeven dagen in de week is ze daarmee bezig, terwijl ze ook nog haar ‘normale’ werkzaamheden heeft voor Groenhuysen. “Maar stiekem sluipt er toch veel tijd in”, lacht ze.

Bijvoorbeeld als er geitjes geboren worden. “Voorgaande jaren werden de lammetjes altijd pas geboren als alle bezoekers weg waren, dus ‘s avonds na 17.00 uur of in de nacht. Nu we door de coronamaatregelen gesloten zijn, zijn de geitjes veel rustiger. Nora is bijvoorbeeld om 08.00 uur bevallen en Pebbles om 09.00 uur.” Dat is dan ook één van de weinige voordelen van de gesloten kinderboerderij. “We missen de mensen enorm”, stelt Joyce de Lange.

Daarom gaat ze, binnen de maatregelen, regelmatig op pad met de dieren. Zo bracht ze onlangs een bezoek aan de dagbesteding van Helios en aan de kapel van Wiekendael met een paar geitjes, kippetjes en twee grote konijnen. “We hadden allerlei spelletjes weggelegd op tafels waarbij de bewoners bijvoorbeeld moesten raden welk voer er op tafel lag, van welk beest de hoorns zijn, dat soort dingen.”

 Op de kinderboerderij zelf was nu ruimte en tijd om wat schilderwerk op te knappen én om een paar hokken te herstellen. “Maar het liefst gaan we natuurlijk gewoon weer open.” Tot die tijd kunnen de mensen langs de buitenkant toch naar de dieren kijken. “Als de pasgeboren geitjes naar buiten gaan, dan plaatsen we dat ook op Facebook.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief